Λαζαρίδης: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κοστίζουν σε κάθε νοικοκυριό 6.000 ευρώ το χρόνο

 

«Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής είναι επιτακτική δεδομένου ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει να δώσει απολύτως τίποτα στη χώρα», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ Μακάριος Λαζαρίδης. «Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει την Συμφωνία Αλήθειας και έχει παρουσιάσει ένα σοβαρό και κοστολογημένο εναλλακτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες, αποτελεσματικότερο κράτος και επενδύσεις, έτσι ώστε να έρθουν δουλειές» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Κατηγόρησε, επίσης, την Κυβέρνηση ότι παρά τη δέσμευση του κ. Τσίπρα, η δεύτερη αξιολόγηση δεν έκλεισε στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ «τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν δίνουν καμιά λύση στο πρόβλημα». «Έρχονται νέα επώδυνα μέτρα. Ήδη, ο ESM, το Eurogroup και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλούν για πρόσθετα μέτρα ώστε να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%» συνέχισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ και πρόσθεσε: «Δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και καμιά συζήτηση για την ποσοτική χαλάρωση».

Υπογράμμισε επιπλέον ότι «όσο καθυστερεί να κλείσει μια αξιολόγηση το μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς οι πολίτες. Θυμίζω ότι η πρώτη αξιολόγηση, που έκλεισε με 14 μήνες καθυστέρηση άφησε κόφτη ύψους 3,5 δις ευρώ σε μισθούς και συντάξεις, ένα υπεραιώνιο Ταμείο για τη δημόσια περιουσία και 9 δις ευρώ φόρους στους πολίτες».

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κοστίζει «σε κάθε οικογένεια 6.000 ευρώ το χρόνο» είπε ο κ. Λαζαρίδης και συμπλήρωσε: «Στους πρώτους εννιά μήνες φέτος, οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου υπερέβησαν τους προϋπολογισμούς τους κατά 214.000.000 ευρώ». Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, απέκλεισε κάθε περίπτωση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το κόμμα «ιδεοληπτικό».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *