Ο Τσίπρας προσπαθεί να χτυπήσει στον εγωισμό των αριστερών από τα Χανιά

Αισιόδοξος ότι «το επόμενο διάστημα το πιστόλι θα βγει από τον κρόταφο και θα μπει στο θηκάρι» εμφανίστηκε από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της περιοδίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τα σημαντικά προβλήματα της χώρας, και τα μεγάλα συμφέροντα».

Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι, υπογράμμισε και πρόσθεσε: Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Μιλώντας στους δημάρχους, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. Υπογράμμισε την ανάγκη της οικοδόμησης μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.
Ανεφέρθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο πακέτο Γιούνκερ των 35 εκατομμυριών, σημειώνοντας ότι βασικό μέρος του προγράμματος πρέπει να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα της τοπικής αυτοδιοικησης. Παράλληλα, τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους και στο τέλος της περιόδου η πολιτεία νε έρχεται να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεών τους.

Στη συνέχεια είχε σύντομη συνάντηση με τον δήμαρχο Κισσάμου Θοδωρή Σταθάκη. «Χαίρομαι» είπε ο κ. Τσίπρας «που νέοι άνθρωποι ασχολούνται με τα κοινά. Έχει σημασία η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική, όχι ως καριέρα αλλά ως προσπάθεια να προσφέρεις στον τόπο».

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης έδωσε στον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ένα υπόμνημα με τα προβλήματα της περιοχής. Επίσης, του προσέφερε ένα καλάθι με παραδοσιακά κρητικά προιόντα.

Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα, νέο πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστά η σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσαν 37 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία διαχωρίζουν τη θέση τους δηλώνοντας πως δεν θα συμπορευτούν στην εκλογική αναμέτρηση.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *