Μας περνάνε για ηλίθιους! «Ψαλίδι» – κοροϊδία στους μισθούς των βουλευτών – Δείτε πόσα παίρνουν οι 300 της Βουλής

 

 

Με ένα συμβολικό περισσότερο παρά ουσιαστικό «ψαλίδισμα» της τάξης του 10% περικόπτονται οι αποδοχές των βουλευτών από το νέο έτος. Το μέτρο θα ισχύσει πιθανότατα από 1.1.2016 και θα επιφέρει μηνιαία περικοπή ύψους 570 ευρώ σε κάθε βουλευτή (σ.σ. σήμερα η ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε 5.705,60 ευρώ το μήνα).

Οι βουλευτές εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης λαμβάνουν ακόμα επιδόματα που αφορούν τις δαπάνες οργάνωσης γραφείου, την ταχυδρομική ατέλεια και τα έξοδα κίνησης που μαζί με την συμμετοχή τους στις επιτροπές κυμαίνονται μηνιαίως στα 6.300 «καθαρά».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος προέβη και στη σχετική διαβεβαίωση, ανέφερε ότι  θα υπάρξει μέριμνα ώστε η μείωση να μην συμπαρασύρει και τις αποζημιώσεις των αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ειδικά σε μικρούς δήμους της χώρας.

Επιπροσθέτως, νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και θα εφαρμοστεί με τις απαραίτητες αλλαγές του Κανονισμού λειτουργίας του Σώματος, προβλέπει φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όλα τα εισοδήματα ενός βουλευτή. Αυτό που ισχύει σήμερα είναι πως τα διάφορα επιδόματα και οι αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές δεν φορολογούνται.

Εκτός αυτών, σε συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε ότι την επόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος με τις εμφανίσεις των υπουργών στην Ολομέλεια προκειμένου να απαντούν στους βουλευτές.

Επίσης, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου θα καθιερωθεί η «ώρα του πρωθυπουργού» καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμία του κ. Αλέξη Τσίπρα είναι να τοποθετείται στην Ολομέλεια τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *