Ο Άδωνις και ο σουσουδισμός του: Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται έναν αληθινό ηγέτη

 

 

 

Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εκλογή νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, το neodimokratis.gr δίνει βήμα σε όλους τους υποψήφιους αρχηγούς της παράταξης μας. Ξεκινάμε σήμερα, με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Τι σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;

Είχα πει από την αρχή ότι θα δω τις υποψηφιότητες και μετά θα κρίνω αν θα κατέλθω σε αυτή τη μάχη ή όχι.

Σέβομαι πάρα πολύ και τους τρεις συνυποψηφίους μου, είναι φίλοι μου, αλλά έχω ορισμένες σοβαρές διαφορές απο εκείνους ως προς τα πολιτικά μου χαρακτηριστικά τα οποία πιστεύω πρέπει να ακουστούν στην εκλογική αυτή μάχη.

Πείτε μας δύο λόγια για εσάς. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική και τι νομίζετε ότι έχετε να προσφέρετε;

Ασχολούμαι με την πολιτική από τα παιδικά μου χρόνια εν τη ευρεία ενννοία. Ήμουν στο 5μελές, στο 15μελές του σχολείου μου, ήμουν πρώτος σε ψήφους με τη ΔΑΠ στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό το 1991.

Όμως με την ενεργό πολιτική ασχολήθηκα σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία όταν συνειδητοποίησα ότι πρώτον στη Νέα Δημοκρατία οι πόρτες ήταν κλειστές και δεύτερον ότι ορισμένες από τις ιδέες της δεξιάς είχαν αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα με τελείως λάθος και φοβικό τρόπο.

Τότε αποφάσισα ότι θέλω να βγω μπροστά και να υπερασπιστώ αυτές τις ιδέες.

Ένας νεοδημοκράτης από τα γενοφάσκια του, που δεν έχει ποτέ ψηφίσει άλλο κόμμα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, μπορεί να εμπιστευθεί τον Άδωνη Γεωργιάδη για Πρόεδρο της παράταξής του, όταν είναι στο κόμα του λίγα μόνο χρόνια και για ποιούς λόγους ; Σε τι υπερέχετε κατά την γνώμη σας από τους ανθυποψηφίους σας ;

Ο νεοδημοκράτης αυτά τα 3 χρόνια που είμαι ξανά στη Νέα Δημοκρατία έχει δει ποιος ήταν σε όλα τα δύσκολα της παράταξης και της Κυβερνήσεώς μας μπροστά.

Με έχει ήδη εμπιστευτεί γιατί με έχει εκλέξει τρίτο βουλευτή στην Β’ Αθηνών με 76.000 σταυρούς. Άρα όπως με εμπιστεύτηκε για βουλευτή έτσι θα με εμπιστευτεί και για αρχηγό γιατί ξέρει ότι στα δύσκολα θα είμαι δίπλα του.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το κόμμα της Ν.Δ. έκλεισε τον κύκλο του και είναι πια ένα φθαρμένο προϊόν που διαρκώς θα συρρικνώνεται και συνεπώς πρέπει να δημιουργηθεί σύγχρονος νέος φορέας ή και νέοι φορείς στην κεντροδεξιά. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη και η επόμενη μέρα, ανεξαρτήτως ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος, θα βρει την παράταξη ενωμένη ;

Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή την άποψη. Ο τρόπος με τον οποίο προβάλλει τις ιδέες της η Νέα Δημοκρατία είναι τελειωμένος. Όχι η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί τις πιο φρέσκιες ιδέες που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη, τις ιδέες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε δεν είναι ούτε ο τίτλος του κόμματός μας ούτε τα σύμβολα. Και τον τίτλο αγαπάμε και τα σύμβολα σεβόμαστε και την ιστορία μας τιμούμε.

Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την κοινωνία.

Η επόμενη μέρα θα βρει την παράταξη ενωμένη όποιος και αν εκλεγεί Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να σταματήσει η συζήτηση περί διάσπασης επειδή απλώς προχωρούμε σε μία εσωκομματική διαδικασία.

Τι σκοπεύετε να κάνετε ώστε να διατηρήσετε την ενότητα σε περίπτωση που εκλεγείτε αλλά και σε περίπτωση που δεν θα εκλεγείτε;

Η ενότητα είναι εξασφαλισμένη είτε εκλεγώ είτε δεν εκλεγώ. Εάν εκλεγώ δεν θα αδικήσω κανένα, οι πόρτες θα είναι ανοιχτές και όλοι θα ξέρουν ότι θα βρίσκουν στον αρχηγό τους την δικαιοσύνη σύμφωνα με την αξία τους.

Αν δεν εκλεγώ θα υπηρετήσω με πίστη και αφοσίωση αυτόν που θα εκλεγεί όποιος και αν είναι αυτός. Ο νεοδημοκράτης θα αποφασίσει και εγώ θα ακολουθήσω.

Θεωρείται ότι έχετε τα προσόντα, πέραν από Πρόεδρος της Ν.Δ., για να γίνετε ο αυριανός πρωθυπουργός;

Οι θητείες μου σε δύο Υπουργεία, στο Ναυτιλίας όπου έλυσα το θέμα του καμποτάζ μετά από 40 χρόνια, και στο Υγείας που έλυσα πολλά χρονίζοντα θέματα με κυρίαρχο την ενοποίηση του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, πράγμα το οποίο προσπαθούσαν να το κάνουν από το 1979, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ναι μπορώ να ασκήσω το ρόλο του Πρωθυπουργού διότι θα είμαι αποτελεσματικός.

Και η Ελλάδα χρειάζεται Πρωθυπουργούς που θα κάνουν δουλειά, όχι που θα λένε ωραία λόγια ή που θα έχουν περισπούδαστο ύφος.

Το ότι δεν είστε από πολιτικό «τζάκι» όπως συχνά αναφέρεσθε και μάλιστα το προβάλλετε ως προτέρημά σας, από την άλλη μήπως αποτελεί μειονέκτημα για να αναλάβετε αύριο τις τύχες της Ελλάδας ως πρωθυπουργός ; Ποιές είναι οι δυνατότητές σας να εκπροσωπήσετε αποτελεσματικά τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλους τους διεθνείς οργανισμούς και συμμαχίες που μετέχει η χώρα και να στηρίξετε τα συμφέροντά της ;

Σας υπενθυμίζω ότι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και στην οποία εκπροσωπούνται 3 κορυφαίοι διεθνείς Οργανισμοί, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πήρα άριστα.

Έκανα τις διαπραγματεύσεις, πήρα τις αλλαγές που ήθελε η Κυβέρνησή μου, εφήρμοσα τις μεταρρυθμίσεις και μόνο καλά λόγια έχουν να πουν όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου σε αυτό τον τομέα.

Άρα φυσικά και μπορώ να συνεργαστώ με όλους αυτούς τους ανθρώπους όπως το έχω κάνει ήδη ως Υπουργός.

Δεν χρειάζεται κάποιος από τζάκι για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Όλοι οι Έλληνες έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Πως σκοπεύετε να κινηθείτε μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας; Τι προγραμματισμό έχετε κάνει ώστε να προωθήσετε την υποψηφιότητά σας ;

Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πλέον εθελοντές που συμπλήρωσαν τη φόρμα εθελοντού και έχουν συνδράμει τη μεγάλη μας ομάδα για να πετύχουμε το όνειρο.

Ήδη με αυτούς ξεκινάμε τηλεφωνική επικοινωνία με όσο περισσότερους νεοδημοκράτες μπορούμε μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Ταυτόχρονα εγώ θα βρίσκομαι σε περιοδεία ξεκινώντας τη Δευτέρα από τη Χαλκιδική, για να γυρίσω όλη την Ελλάδα και να μιλήσω με όσους περισσότερους νεοδημοκράτες μπορώ κατ’ ιδίαν και να ακούσω τι έχουν να μου πουν.

Ταυτόχρονα θα συμμετάσχω σε όλα τα debates αλλά και στις κοινοβουλευτικές μάχες.

Νομίζω ότι μέχρι την ημέρα των εκλογών θα έχουν μάθει όλοι και τις θέσεις μου και τις απόψεις μου.

Ισχυρίζεσθε ότι πρέπει να είναι κάποιος περήφανος που είναι δεξιός.; Γιατί οι ιδέες της παράταξης, ενώ είναι ορθές, είναι μειοψηφία στην Ελληνική Κοινωνία και πως σκοπεύετε να τις καταστήσετε ξανά κυρίαρχες ; Η ίδια η ΝΔ δεν έχει κάνει λάθη ; Ποιά είναι αυτά και πως θα διορθωθούν ;

Διεκδικώ και για τους δεξιούς σε αυτή τη χώρα τη δυνατότητα να δηλώνουν την πολιτική τους ταυτότητα με την ίδια υπερηφάνεια που μπορεί να το κάνει στην Ελλάδα και ο αριστερός.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι αριστεροί είχαν περισσότερο το δικαίωμα να είναι υπερήφανοι για την ιδεολογία τους από τους δεξιούς. Αυτό το οποίο θέλω λοιπόν είναι αυτό.

Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει πάρα πολλά λάθη, κυρίως έχει αντιμετωπίσει την αριστερά με ένα φοβικό σύνδρομο, με ένα φοβικό σύνδρομο που την έκανε να διστάσει κάθε φορά που κυβέρνησε να εφαρμόσει τις ιδέες της με πίστη και αφοσίωση. Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε.

Δεν πρέπει να φοβόμαστε πια την αριστερά.

Χρειάζετε η ΝΔ ιδεολογικό επαναπροσανατολισμό και αν ναι προς ποιά κατεύθυνση ; Το Συνέδριο θα πρέπει να έχει και τέτοιο χαρακτήρα ;  Έχετε να προτείνετε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος και των οργανώσεών του;

Η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται ιδεολογικό επαναπροσανατολισμό. Η ιδρυτική της διακήρυξη είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ και ο κεντροδεξιός της χαρακτήρας δεν αμφισβητείται.

Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να αλλάξει πλήρως ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος και των οργανώσεων.

Θέλω ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία. Θέλω κομματικά αξιώματα που δεν θα τα έχει κάποιος για πάντα, αλλά που θα μπορούν να αλλάζουν συχνά αν κάποιοι δεν κάνουν την δουλειά τους.

Θέλω ανοιχτές διαδικασίες εκλογής των διαφόρων κομματικών αξιωματούχων. Θέλω συχνότερα συνέδρια και έκτακτες συνδιασκέψεις έτσι ώστε να είναι η Νέα Δημοκρατία και η ηγεσία της σε συνεχή επαφή με τη βάση.

Σας κατηγορούν για ακροδεξιές απόψεις; Τι λέτε γι’ αυτό ; Ποιές είναι οι θέσεις και οι προτάσεις Σας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα ; Για τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας ; Είστε ο πιο κατάλληλος τελικά για να προσελκύσετε μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων από τον ευρύτερο χώρο του κέντρου ώστε να διεκδικήσει η ΝΔ την πρωτιά ;

Όσοι με κατηγορούν για ακροδεξιές απόψεις τους καλώ εδώ και χρόνια να μου πουν μία ακροδεξιά μου άποψη και δεν τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα. Αν έχετε εσείς να μου πείτε, πολύ ευχαρίστως.

Για το μεταναστευτικό η θέση μου είναι πολύ συγκεκριμένη. Πρέπει με τη συνεργασία της Ευρώπης να φτιάξουμε δομές που θα ξεχωρίζουν γρήγορα ποιοι από τους εισερχομένους είναι πρόσφυγες στους οποίους πρέπει να δίνουμε αμέσως πολιτικό άσυλο και τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδεύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, και ποιοι από αυτούς είναι λαθρομετανάστες οι οποίοι πρέπει να συλλαμβάνονται και να μπαίνουν οι διαδικασία διοικητικής απέλασής τους όπως προβλέπουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Η πολιτική που άσκησε η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το θέμα με καλύπτει απόλυτα.

Για τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας. Η όλη συζήτηση περί χωρισμού κράτους –εκκλησίας γίνεται από αυτούς που δεν έχουν καταλάβει τη φύση του ελληνικού λαού.

Η Ορθοδοξία εδράζεται στην εξής αρχή: λαός και Εκκλησία είναι ένα πράγμα, δεν διαχωρίζονται, όπως δεν διαχωρίζονται από την θρησκεία τους οι Έλληνες των άλλων θρησκευτικών δογμάτων.

Η ΝΔ χρειάζεται τελικά έναν αντι-Τσίπρα για Πρόεδρο ; Πιστεύετε ότι η λογική του ώριμου φρούτου αρμόζει στην Παράταξη ή έχετε ιδέες και προτάσεις ώστε να ξαναγίνει πλειοψηφία στην κοινωνία και στη Βουλή η Ν.Δ.;

Αν δεν πίστευα ότι είμαι ο πιο κατάλληλος τότε δεν θα έβαζα υποψηφιότητα. Δεν θα προσελκύσουμε από τον ευρύτερο χώρο του κέντρου. Θα προσελκύσουμε από όλους τους ανθρώπους που θέλουν να δουν τα προβλήματά τους να λύνονται.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται τελικά ένα αντι-Τσίπρα για Πρόεδρο;

Όχι. Η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται αντι-Τσίπρα. Χρειάζεται ένα αληθινό ηγέτη.

Πιστεύετε ότι η λογική του ώριμου φρούτου αρμόζει στην παράταξη;

Όχι δεν αρμόζει η λογική του ώριμου φρούτου. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει ξανά την εξουσία όταν θα δώσει μάχη στην κοινωνία για τις ιδέες της.

Σχετικά με τη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων και ειδικά…ποια είναι η άποψή σας;

Επί προγραμματικών θέσεων μπορεί να υπάρχουν συνεργασίες.

Ενώ η ΝΔ μιλάει για συναίνεση εσείς φαίνεται ότι δεν συμμερίζεσθε αυτή την άποψη. Είναι έτσι τα πράγματα ; Υπάρχει περίπτωση να συνεργασθείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ; Μήπως με εσάς αρχηγό γίνεται δυσκολότερη η συνεργασία με άλλους πολιτικούς χώρους, αφού οι αυτοδυναμίες έχουν τελειώσει ;

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει ποτέ ξανά να ξαναδώσει συναίνεση δωρεάν στον κύριο Αλέξη Τσίπρα όπως έκανε το καλοκαίρι. Αυτό το λάθος δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ.

Εάν ο κύριος Τσίπρας ζητήσει από τη Νέα Δημοκρατία συναίνεση αυτό θα γίνει επί τη βάσει πολιτικής συμφωνίας με σκληρούς όρους διότι δεν πρέπει να του έχουμε καμία εμπιστοσύνη.

Ποια είναι η γνώμη σας για το μπόνους των 50 εδρών και γενικά για το εκλογικό σύστημα;

Είμαι υπέρ του μπόνους, δεν πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθεί. Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις. Αν καταργηθεί το μπόνους θα έχουμε πολιτικό χάος για δεκαετίες.

Φανταστείτε να καταργηθεί το μπόνους, να κερδίζει το πρώτο κόμμα και να κάνει Κυβέρνηση ο δεύτερος με τον τρίτο και τον τέταρτο και να έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός για πρώτο κόμμα παραδείγματος χάριν το ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία και μετά να έχουμε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ως δεύτερο κόμμα. Θα υπήρχε πλήρης απώλεια της πολιτικής νομιμοποίησης.

Το μπόνους εξασφαλίζει ότι Κυβέρνηση γίνεται μόνο με το πρώτο κόμμα γιατί το πρώτο κόμμα εκφράζει αυθεντικά την βούληση του ελληνικού λαού στις εκλογές. Και η βούληση του ελληνικού λαού στις εκλογές πρέπει να γίνεται πάντα από όλους μας σεβαστή.

Είναι γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πλέον ιδιαίτερη απήχηση στη νεολαία αλλά και στους ανέργους. Πώς θα προσελκύσετε το κοινό αυτό στην παράταξη;

Είναι το μεγάλο μας πρόβλημα και ο λόγος κυρίως που κατεβαίνω σε αυτή την εκλογική μάχη. Θεωρώ αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία να μην έχει την υποστήριξη των νέων και των ανέργων όταν σε όλο τον κόσμο οι νέοι και όσοι θέλουν να βρουν δουλειά ψηφίζουν τα κεντροδεξιά κόμματα της Ευρώπης ακριβώς γιατί αυτά τα κόμματα εκφράζουν την ιδεολογία που τους βρίσκει δουλειά.

Και εμείς έχουμε καταφέρει αυτό να το χάσουμε. Γιατί; Γιατί δεν υπερασπιστήκαμε τις ιδέες μας με πάθος.

Θα βγούμε στο δρόμο, θα εξηγήσουμε στους νέους ότι εμείς εκπροσωπούμε το όνειρό τους και θα τους φέρουμε μαζί μας. Θα ανοίξουμε το κόμμα μας, θα τους δώσουμε ρόλο, θα τους δώσουμε χώρο και θα έρθουν μαζί μας.

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *