Απόρρητο τηλεγράφημα! Οι ΗΠΑ διέταξαν τον Τσίπρα τον Ιούλιο να υπογράψει 3ο μνημόνιο

Σε απόρρητο τηλεγράφημα ημερομηνίας 16 Ιουλίου 2015, που έφερε στο φως η Καθημερινή, προκύπτει πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, συμβούλευε την ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει τυχόν σύγκρουση με το Βερολίνο καθώς υπήρχε ο φόβος κατάρρευσης της Ευρωζώνης

Οι παραινέσεις από τις Η.Π.Α. ήταν για «δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών με λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, ήτοι Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, οι οποίες έπρεπε να πειστούν για την αποφασιστικότητα της Αθήνας να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου με τη σειρά τους να προσφέρουν τη στήριξή τους έναντι της Γερμανίας». Εκ του αποτελέσματος, προκύπτει ότι αυτή ήταν η τακτική που εφαρμόστηκε από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς στη σύνοδο της 12ης Ιουλίου, οι παραπάνω χώρες στήριξαν τις ελληνικές θέσεις.

Στο τηλεγράφημα, αναφέρεται ακόμη ότι «η στρατηγική της Ουάσιγκτον είχε δύο πτυχές: την ανάδειξη της σημασίας του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας και τις συνεχείς αναφορές περί αναπροσαρμογής του χρέους» ενώ «όσον αφορά τη συζήτηση περί χρέους, επιβοηθητικά κρίνεται ότι κινήθηκε το ΔΝΤ, προφανώς κατόπιν σχετικής αμερικανικής παραίνεσης». Ο έλληνας πρέσβης, αναφέρει ότι «η αμερικανική πλευρά αναμένει βήματα της ελληνικής πλευράς, επί τη βάσει των ήδη συμπεφωνημένων».

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *