Νέος ισχυρός σεισμός στην Ιταλία

 

 

Ο εφιάλτης του Εγκέλαδου επέστρεψε στην Ιταλία «ξυπνώντας» μνήμες από το φονικό σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αματρίτσε που τον περασμένο Αύγουστο σκόρπισε το θάνατο σε 295 ανθρώπους. Αυτή τη φορά τρεις ήταν οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,4, 5,9 και 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησαν την κεντρική Ιταλία και έγιναν αισθητές σε πολλές ιταλικές πόλεις, από τη Ρώμη, μέχρι τη Μπολόνια και το Βένετο, ενώ η ισχυρότερη δόνηση που καταγράφηκε στην περιοχή Ουσίτα έγινε αισθητή ακόμα και στην Αυστρία.

Κτίρια κατέρρευσαν, εκκλησίες ισοπεδώθηκαν, εκατοντάδες κατοίκων εγκατέλειψαν τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε γήπεδα, όλα αυτά ενώ το έδαφος συνεχίζει να τρέμει, με τους σεισμολόγους να καταγράφουν περισσότερους από 260 μετασεισμούς.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Ουσίτα και το Βίσο, με τους δημάρχους τους να κάνουν λόγο για «σκηνές αποκάλυψης», ενώ εκείνες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα είναι, μεταξύ άλλων,  το Καστελσαντάντζελο σουλ Νέρα, η Μούτσα, το Πιέβε Τορίνα, το Σαν Τζινέσιο, το Καμερίνο, η Καλνταρόλα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *