Να γιατί θέλει ο Τσίπρας εκλογές στις 20 και όχι στις 27 Σεπτεμβρίου

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ήσαν γνωστές οι προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε εκλογές σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα.

Η αρχική σκέψη του Τσίπρα ήταν να πάει για εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν του έβγαιναν οι ημερομηνίες. Είναι γνωστό ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε να πάει για εκλογές τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, γιατί εκείνη την χρονική περίοδο τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου θα είχαν αρχίσει ήδη να γίνονται πολύ αισθητά στις ζωές των Ελλήνων. Τώρα, μαθαίνουμε κι έναν ακόμη λόγο για τον οποίο ο Τσίπρας επιθυμεί να γίνουν οι εκλογές στις 20 και όχι στις 27 Σεπτεμβρίου.

Εάν οι εκλογές πραγματοποιηθούν στις 27 του μηνός, οι συνταξιούχοι θα έχουν εισπράξει την δεύτερη συνεχόμενη σύνταξη μειωμένη, από 2% έως 6%, λόγω αύξησης των εισφορών υγείας. Επίσης, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου υπολογίζεται ότι θα αποσταλούν και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο αρνητικά θα μέτραγαν στους ψηφοφόρους όλα αυτά λίγες ημέρες πριν κληθούν να πάνε στις κάλπες. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να πάει όσο το δυνατόν νωρίτερα σε εκλογές, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να ξεγελάσει και πάλι τον κόσμο, όπως έκανε στις 25 Ιανουαρίου.

Δεν πρόκειται όμως να τα καταφέρει, και θα ακολουθήσει κι αυτή την μοίρα της κατάρρευσης που είχε και η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Γιώργος Μάστορας

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *