Μιχαλολιάκος: Ένα μεγάλο ψέμα το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς

Μόνιμη επωδός στην προπαγάνδα της αριστεράς το περίφημο “ηθικό πλεονέκτημα”, ο ψευδής ισχυρισμός ότι σε όλα αυτά τα 42 χρόνια της μεταπολιτεύσεως η αριστερά δεν είχε καμία συμμετοχή στα σκάνδαλα, στην λεηλασία του εθνικού πλούτου, στην αναξιοκρατία!

Εκεί στηρίχθηκε και στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ομιλία μέσα στα πλαίσια της συζητήσεως για την διαπλοκή και την διαφθορά. Του απήντησα, αλλά απάντηση δεν πήρα… Όπως όταν ανέφερα σχετικά με την σκανδαλολογία τα εξής: 

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είπε ο Πρωθυπουργός. Πράγματι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να θυμίσω τι είπε ο κ. Βούτσης, ο Πρόεδρος της Βουλής, στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων και Κοινοτήτων. Είπε: «Να μη μιλήσουμε για σκάνδαλα, γιατί η μόνη ωφελημένη θα είναι η Χρυσή Αυγή». Παρών στην Βουλή ήταν και ο πρόεδρός της, ο οποίος θα μπορούσε να λάβει τον λόγο και να πάρει θέση, αλλά δεν το έκανε. Και τι θα μπορούσε άλλωστε να πει; Θα μπορούσε να αρνηθεί την δήλωσή του; 

Κεντρικό θέμα στη συζήτηση στη Βουλή η διαπλοκή και τα κανάλια, και για αυτό το θέμα πήρα τον λόγο και κατέδειξα την συνενοχή της αριστεράς στο αμαρτωλό καθεστώς, αλλά απάντηση επίσης δεν πήρα.

Συγκεκριμένα ανέφερα:  “Πότε έγιναν πρώτη φορά οι τηλεοπτικοί σταθμοί; Όλα άρχισαν στα τέλη του 1989. Συγκεκριμένα, στις 20 Νοεμβρίου του 1989 άρχισε να εκπέμπει ο τηλεοπτικός σταθμός «MEGA» και ο τηλεοπτικός σταθμός «ANTENNA» στις 31 Δεκεμβρίου 1989. Οι σταθμοί αυτοί άρχισαν να εκπέμπουν μετά τις εκλογές τις 5ης Νοεμβρίου του 1989 όταν στις 23 Νοεμβρίου σχηματίστηκε η Κυβέρνηση Ζολώτα. Ήταν κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, στην οποία συμμετείχε και το ΚΚΕ και η ΕΑΡ, ο πολιτικός πατέρας και πρόγονος –εάν θέλετε- του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Για το «αμαρτωλό», λοιπόν, καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών, για τη διαπλοκή, η οποία ξεκίνησε όταν ξεκίνησαν οι δύο πρώτοι τηλεοπτικοί σταθμοί, φταίει και η Αριστερά, καθώς και για την υπόθεση Siemens… Είναι και τα κανάλια, λοιπόν, και το καθεστώς της ασυδοσίας έργο πράγματι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Αριστεράς, όπως και η SIEMENS. Τότε υπογράφηκε, επί Οικουμενικής, η πρώτη συμφωνία με τη SIEMENS, με τη σύμφωνη γνώμη της Αριστεράς.”

Ούτε λέξη, λοιπόν, από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα κανάλια επί οικουμενικής και για την έναρξη λειτουργίας χωρίς άδεια των τηλεοπτικών σταθμών επί συγκυβερνήσεως της αριστεράς, ούτε για την συμφωνία με την SIEMENS, τότε επί των ημερών της οικουμενικής…

Απαντήσαμε ακόμη και για τα οικονομικά των κομμάτων όπου και εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα ηθικό πλεονέκτημα. Όπως δεν έχει και το ΚΚΕ, το οποίο πούλησε πρόσφατα τον τηλεοπτικό του σταθμό αντί 6 εκατομμυρίων ευρώ σε off shore εταιρεία. Ειδικότερα δε για το ΣΥΡΙΖΑ, είπα στη Βουλή και πάλι απάντηση δεν πήρα τα παρακάτω: “Μίλησε, επίσης, ο κύριος Πρωθυπουργός για τα «θαλασσοδάνεια» της Νέας Δημοκρατίας. Έχετε κι εσείς, όμως, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα δάνεια, μικρότερα. Όμως είπα ότι η διαφορά είναι ποσοτική, όχι ποιοτική. Μόνο για το 2015 η «Αυγή» εισέπραξε από διαφημίσεις τραπεζών 550.000 ευρώ. Μια εφημερίδα η οποία έχει μετά βίας κυκλοφορία χιλίων πεντακοσίων φύλλων! Γιατί τα έδωσαν οι τραπεζίτες αυτά τα 550.000 ευρώ; Για να έχουν ενημέρωση οι πελάτες τους για τις τραπεζικές τους συναλλαγές μέσω της «Αυγής»; Ασφαλώς όχι. Επίσης, όπως είπε στην Εξεταστική Επιτροπή ο υπεύθυνος της «Αυγής», το 2% των μετοχών της «Αυγής», 16.500 μετοχές, αξίας 100.000 ευρώ, κατέχονται από off shore, την οποία αρνήθηκε ο ιδιοκτήτης να κατονομάσει. 

Επίσης, η εφημερίδα, μιας και μιλάμε για «θαλασσοδάνεια», έλαβε δάνειο ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ με εγγυητή τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ επίσης είναι άνω των  8 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2010 ο Συνασπισμός ζητούσε από την Εθνική Τράπεζα διακανονισμό υποχρεώσεων 6,6 εκατομμυρίων ευρώ και νέο δάνειο ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ. Μάλιστα, για το δάνειο αυτό έβαλε ως εγγύηση το κτίριο της Πλατείας Κουμουνδούρου, ένα κτίριο το οποίο αξίζει ελάχιστα με την τεράστια υποβάθμιση που έχει υποστεί το κέντρο των Αθηνών.”

Μεγάλο ψέμα, λοιπόν, το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, αφού ήταν μέσα στα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια σε Δήμους και σε Κοινότητες, στους συνεταιρισμούς με τις ψεύτικες επιδοτήσεις, αλλά και στα θαλλασοδάνεια από τράπεζες.

Οι μόνοι που έχουν το ηθικό πλεονέκτημα είμαστε εμείς οι Χρυσαυγίτες γιατί το κόμμα μας δεν έλαβε ποτέ δάνειο από τράπεζα και δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ σε τράπεζα. Δεν διαχειρίστηκε δε ποτέ δημόσιο χρήμα είτε σε κυβέρνηση, είτε σε Δήμο ή Κοινότητα.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *