Μιχαλολιάκος στο bankingnews: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν για να εφαρμόσουν την ίδια μνημονιακή πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν παγιδευτεί στα μνημόνια, ενώ θα υποχρεωθούν να συγκυβερνήσουν ώστε να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση εκτιμάει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη του στο www.bankingnews.gr

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής τάσσεται υπέρ της σημαντικής μείωσης της φορολογίας στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και υπενθυμίζει ότι το μνημόνιο της ΝΔ απέτυχε, όπως απέτυχε και το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνέντευξη του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής έχει ως εξής:

Bankingnews.gr: Πώς αξιολογείτε τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν ως ντέρμπι τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;

Ν. Μιχαλολιάκος: Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ισοδυναμία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Οι δημοσκοπήσεις ως μέθοδος βρίσκονται στον αέρα, δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Το ντέρμπι έχει ως στόχο την πόλωση για να πάνε οι πολίτες στον ένα ή άλλο κόμμα. Πριν ένα μήνα οι δημοσκοπήσεις έδειχναν διαφορές χαοτικές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έως 20% και ξαφνικά έχουμε ντέρμπι. Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω. Στο δημοψήφισμα δεν έγινε απλά λάθος, λάθος έκαναν οι δημοσκοπήσεις τον Ιανουάριο. Στο δημοψήφισμα έδειχναν διαφορές 3% με 4% και προέκυψε διαφορά 21%. Αυτό δεν ονομάζεται λάθος, αλλά παταγώδης αποτυχία, επλήγη η αξιοπιστία των εταιριών δημοσκοπήσεων.

Bankingnews.gr: Μεταξύ του Ιουνίου και Σεπτεμβρίου είχαμε δύο μεγάλα γεγονότα, την πλήρη αποδοχή του μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα καταστροφικά capital controls. Αυτά τα δύο στοιχεία δεν είναι ικανά να μειώσουν κατακόρυφα την ψαλίδα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ;

Ν. Μιχαλολιάκος: Ναι θα μπορούσαν. Αλλά η ΝΔ δεν ήταν αντίθετη με τα capital controls, η ΝΔ είναι ο βασικός θιασώτης του μνημονίου. Το μνημόνιο οδήγησε σε αδιέξοδο την Ελλάδα. Το δεύτερο μνημόνιο επιβλήθηκε γιατί απέτυχε το πρώτο μνημόνιο και το τρίτο μνημόνιο επιβλήθηκε γιατί απέτυχε το δεύτερο μνημόνιο. Τα μνημόνια στην Ελλάδα είναι προϊόντα αποτυχίας όχι επιτυχίας. Η ΝΔ στηρίζει την αποτυχία του μνημονίου και ο ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε και διασύρθηκε λόγω μνημονίου. Η ΝΔ είπε άνευ όρων ναι στο μνημόνιο. Μην το ξεχάσει ο ελληνικός λαός, το μνημόνιο απέτυχε και η ΝΔ είπε σε όλα ναι. Ο Μεϊμαράκης της ΝΔ έχει αναφέρει πολλές φορές “φέρτε συμφωνία και πάρτε όποια μέτρα θέλετε”.

Bankingnews.gr: Ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου;

Ν. Μιχαλολιάκος: Κοιτάξτε δεν έχει κανένα νόημα ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ λαμβάνουν κάτω από 30% και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση αυτοδύναμη και θα πρέπει να συνεργαστούν. Η ΝΔ εκλιπαρεί για ψήφο όχι γιατί θέλει να κυβερνήσει, αλλά γιατί θέλει να είναι πρώτο κόμμα και ο βασικός κορμός της κυβέρνησης κομμάτων που θα σχηματιστεί.

Bankingnews.gr: Πιστεύετε ότι θα υπάρξει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ ή τετρακομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι;

Ν. Μιχαλολιάκος: Ναι δεν το αποκλείω, οι δανειστές θέλουν μεγάλο συνασπισμό. Ο ελληνικός λαός να θυμάται. Ανεξάρτητα αν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, στο τέλος θα συγκυβερνήσουν και θα εφαρμόσουν την ίδια μνημονιακή πολιτική. Μνημόνιο ο ένας, μνημόνιο και ο άλλος. Η πόλωση που επιδιώκουν δεν θα επιτευχθεί. Παίζουν παιχνίδια για το ποιος θα είναι πρώτο κόμμα για να σχηματίσει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ.

Όσον αφορά την τετρακομματική κυβέρνηση δεν το αποκλείω να συμβεί, όλα έχουν συμβεί στην Ελλάδα. Εδώ συνεργάστηκαν οι επί 40 χρόνια αντίπαλοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να σας αναφέρω ότι δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ή ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Αυτά είναι θνησιγενή σχήματα. Σταθερή κυβέρνηση θα προκύψει μόνο αν συγκυβερνήσουν ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ.

Bankingnews.gr: Είναι η πρώτη φορά που βλέπουν την Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, στο παρελθόν την τοποθετούσαν στην 4η ή 5η θέση. Γιατί υπάρχει αυτή η αλλαγή; Τι θα θεωρήσει νίκη η Χρυσή Αυγή;

Ν. Μιχαλολιάκος: Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα όσον αφορά τις επιδόσεις της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή είναι παρούσα σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις, αυξάνοντας τα ποσοστά της με καθαρή πολιτική θέση ενάντια στο μνημόνιο. Η Χρυσή Αυγή πριν 2 χρόνια υπέστη μια ακραία πολιτική δίωξη που συνεχίζεται. Τότε κάποιοι έλεγαν ότι η Χρυσή Αυγή τελείωσε. Ο Σαμαράς μάλιστα δήλωνε όπως είχε αποκαλύψει ο Μπαλτάκος «πάνε αυτοί τέλειωσαν πάνε στο 2%»

Για την Χρυσή Αυγή είναι θρίαμβος, γιατί παραμένει σταθερά τρίτο πολιτικό κόμμα. Αν αυτά που είχε υποστεί η Χρυσή Αυγή τα περνούσε οποιαδήποτε άλλο κόμμα θα είχε τώρα διαλυθεί. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει χρηματοδότηση και αντέχουμε, ενώ ο Παπανδρέου έκλεισε το κόμμα του λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τους πατριώτες εθνικιστές. Αυτοί ήταν μέχρι πρότινος στην ΝΔ δεν υπήρχε κόμμα να τους εκφράσει. Τώρα με την Χρυσή Αυγή, οι πατριώτες εθνικιστές έχουν βρει τον ζωτικό τους χώρο. ‘Ηρθαμε για να μείνουμε.

Για την Χρυσή Αυγή στόχος είναι να αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Υπάρχουν δημοσκοπήσεις που μας δείχνουν σε διψήφια ποσοστά, θα είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση. Οι δημοσκόποι δίνουν αγώνα από τα κέντρα εξουσίας που παίρνουν εντολές να μην είναι τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Τα εθνικιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη υφίστανται τις «μυστικιστικές» πρακτικές των εταιρίων δημοσκοπήσεων, σκόπιμα αποκρύπτουν την πρόθεση ψήφου τους.

Επίσης θέλω να σας αναφέρω το εξής: Την Χρυσή Αυγή, όπως υποστηρίζει το Reuters ψηφίζουν νέοι άνθρωποι και οι νέοι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν σταθερά τηλέφωνα αλλά κινητά.

Γνωρίζετε ότι οι εταιρίες δημοσκοπήσεων επικοινωνούν με σταθερά τηλέφωνα άρα οι περισσότεροι νέοι δεν συμμετέχουν στις έρευνες. Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα: Προπολεμικά στις ΗΠΑ οι δημοσκοπήσεις έπεσαν τελείως έξω γιατί οι δημοσκοπήσεις πραγματοποιούνταν τηλεφωνικά. Όμως τηλέφωνα είχαν μόνο οι εύπορες τάξεις και όχι η ευρεία μάζα και έτσι έπεσαν παταγωδώς έξω οι δημοσκοπήσεις.

Bankingnews.gr: Αν συγκυβερνήσουν ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ η Χρυσή Αυγή θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση.Τι σημαίνει αυτό;

Ν. Μιχαλολιάκος: Για την Χρυσή Αυγή είναι μεγάλο χρέος και μεγάλο καθήκον. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αντίθετη στο μνημόνιο μόνο για ιδεολογικούς λόγους αλλά και για πρακτικούς. Το μνημόνιο εφαρμόζεται 5 χρόνια και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Έφερε ύφεση, τεράστια ανεργία, ακόμη και σε θεσμικά θέματα όπως η σταθερή φορολογία απέτυχε το μνημόνιο κάθε 6 μήνες αλλάζει το φορολογικό σύστημα.

Bankingnews.gr: Η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να φύγει από την φάση της καταγγελίας και να περάσει στην φάση των προτάσεων;

Ν. Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή θα παρουσιάσει τις θέσεις της για τα βασικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Το πρόγραμμα μας θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα θα δώσουμε συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας.

Ωστόσο δεν πιστεύετε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει χορτάσει από προγράμματα; Η ΝΔ με το Ζάππειο 1 και 2 είπε ψέματα και τίποτε δεν εφάρμοσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είπε ψέματα, τίποτε δεν εφάρμοσε. Τα προγράμματα ήταν λόγια του αέρα. Το πιο εύκολο θα ήταν να βάλουμε μια ομάδα ειδικών να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα 100 σελίδων πληρέστατο και να μην το εφαρμόσουμε ποτέ.

Οι άλλοι αποδείχθηκαν τσαρλατάνοι, όχι η Χρυσή Αυγή εμείς είμαστε σταθεροί στις ιδέες μας. Δυστυχώς εγώ ως Aρχηγός της Χρυσής Αυγής διεξάγω προεκλογικό αγώνα μην μπορώντας να μετακινηθώ έξω από την Αττική. Είμαι ο επικεφαλής της τρίτης πολιτικής δύναμης και είμαι υπό περιορισμό.

Η Χρυσή Αυγή κάτω από αντίξοες συνθήκες θα αποδείξει ότι ήρθε για να μείνει. Το σύστημα μας αντιμετωπίζει με φόβο, μας φοβούνται. Στο debate δεν συμμετέχει η Χρυσή Αυγή και δεν έχουν την τόλμη να πουν εκτός της Χρυσής Αυγής. Δεν μας κάλεσαν.Ο ελληνικός λαός ας κρίνει. Εμείς θέλαμε και θέλουμε να συμμετάσχουμε και μας έχουν αποκλείσει από το debate. Είναι μια απόδειξη ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κόμματα, η Χρυσή Αυγή και όλα τα άλλα τα υποταγμένα μνημονιακά κόμματα.

Το ΚΚΕ εμφανίζεται ως επαναστατικό κόμμα και πούλησε την τηλεοπτική του συχνότητα σε offshore εταιρία έναντι εκατομμυρίων. Το ΚΚΕ είναι η ιερά αγελάδα του κατεστημένου. Να θυμίσω ότι επί ημερών Μητσοτάκη είχε ζητηθεί η δικαστική συνδρομή για να ελεγχθεί για τα 3 εκat. δολάρια που είχε λάβει τότε το ΚΚΕ από την Ρωσία…και η δικαστική αυτή συνδρομή δεν προχώρησε. Το ΚΚΕ είναι ένα ψεύτικο κόμμα επαναστατών, καλοπερνούν από το σύστημα, ζουν ως παράσιτα.

Βankingnews.gr: Γιατί η ΝΔ έχει τόσο μένος κατά της Χρυσής Αυγής;

Ν. Μιχαλολιάκος: Σε κάθε έγκλημα, γιατί η ΝΔ εγκλημάτησε, αναζητείται το κίνητρο. Το κίνητρο είναι απλό και φθηνό. Οι ψήφοι. Έχαναν ψήφους από την Χρυσή Αυγή. Τους αποδείξαμε ότι δεν μπορούν να μας εκμηδενίσουν. Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει δεν είμαστε περιστασιακό φαινόμενο.

Bankingnews.gr: Το 80% του ελληνικού λαού τασσόταν πριν ένα χρόνο κατά του μνημονίου και σήμερα το 75% των κομμάτων που θα μπορούν στην Βουλή είναι φιλομνημονιακά. Πώς το σχολιάζετε αυτό το φαινόμενο;

Ν. Μιχαλολιάκος: Η εναλλακτική που έδωσε ο Σόιμπλε με τα 50 δισ. για να φύγουμε από το ευρώ παραμένει στο τραπέζι αν αποτύχει πάλι το μνημόνιο. Ωστόσο θέλω να σας αναφέρω αν δεν μας δώσουν 50 δισ. για να φύγουμε από το ευρώ και μας δώσουν π.χ. 200 δισ. θα φεύγαμε ή όχι από το ευρώ; Αν μας διέγραφαν το χρέος θα φεύγαμε ή όχι από το ευρώ;

Δεν θα μπορούσαμε να επανέλθουμε στο εθνικό νόμισμα χωρίς χρέος και με bonus 200 δισ; Πρακτικά ναι θα μπορούσε να συμβεί. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει σήμερα ή αύριο. Δυστυχώς τόσα χρόνια λίγοι πλούτισαν, οι περισσότεροι Έλληνες είναι φτωχοί. Ωστόσο χωρίς εθνική παραγωγή δεν μπορεί να υπάρχει εθνικό νόμισμα. Εμείς προτείνουμε π.χ. μεγάλη μείωση των φορολογικών συντελεστών στην Ελλάδα για να ορθοποδήσει η ιδιωτική οικονομία. Πιστεύουμε στους σταθερούς και χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα, θέλουμε ισχυρό ιδιωτικό τομέα.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο εθνικής παραγωγής. Ταυτόχρονα η Ελλάδα να διαπραγματευτεί πώς θα αναπτυχθεί η Ελλάδα, όχι μόνο να εστιάζεται στο χρέος. Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες, να ενισχύσουμε την αγροτική παραγωγή.

Να έχουμε σταθερό φορολογικό σύστημα και να δώσουμε κίνητρα στην ιδιωτική οικονομία, ώστε να αποτελέσει την βάση της εθνικής παραγωγής που πρέπει να είναι ο μεγάλος εθνικός στόχος.

Η κυβέρνηση Σαμαρά κατέληξε σε αδιέξοδο. Η κυβέρνηση Τσίπρα κατέληξε σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο έχει κοινό παρονομαστή, ονομάζεται μνημόνιο.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *