Μήνυση κατά του Γιάννη Μουζάλα καταθέτει ο Δήμος Χίου

 

 

Μήνυση κατά των υπευθύνων για την διαχείριση του hot spot της ΒΙΑΛ, για παραβίαση των κανόνων υγιεινής, προτίθεται να καταθέσει ο δήμος της Χίου. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος του νησιού, Μανώλης Βουρνούς, τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν ανταποκριθεί ούτε σε αυτό, ούτε και σε άλλα ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας του κέντρου, τα οποία τους έχουν τεθεί από τον δήμο Χίου και τα οποία – κατά την εκτίμηση της δημοτικής αρχής – παραβιάζουν τους όρους της σύμβασης παραχώρησης του ακινήτου.

Στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα αφορά το δίκτυο αποχέτευσης της ΒΙΑΛ, που παρουσιάζει, σύμφωνα με το Δήμαρχο, προβλήματα και διαρροές, με αποτέλεσμα να χύνονται λύματα στην πέριξ του κέντρου περιοχή και να δημιουργούν εν δυνάμει κίνδυνο για την υγεία.

Είχε προηγηθεί εξώδικο του δημάρχου Χίου προς τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στο οποίος ανέφερε ότι παρά τις εκκλήσεις του Δήμου σε σειρά ζητημάτων που άπτονται τόσο των συνθηκών διαμονής των προσφύγων και των μεταναστών όσο και των λειτουργικών ζητημάτων της ΒΙΑΛ, κανένας δεν έχει ανταποκριθεί ενώ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *