Μεϊμαράκης: Χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης ο Τσίπρας

Ως το «χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη μετά τις εκλογές να υπάρξει μια κυβέρνηση συνασπισμού για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως πιστεύει στη συναίνεση και τη συνεργασία και όπως είπε η ΝΔ «έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι, όταν είναι για το καλό της χώρας, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως την επομένη των εκλογών θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστούν με στόχο τη διαφύλαξη της πορείας της χώρας στην ΕΕ. «Ακόμα και αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα γίνει, θα αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα εσωτερικής διαφωνίας κάθε φορά που φέρνει ένα νόμο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης» εκτίμησε ο κ. Μειμαράκης, προσθέτοντας πως «ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει, και αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος».

Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που θα μπορέσει να διασφαλίσει την εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης περνώντας παράλληλα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης και κατηγόρησε για μια ακόμα φορά τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

«Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές και ο κ. Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση για τη θέση της χώρας σε αυτή την περιπέτεια, δημιουργώντας αβεβαιότητα και αστάθεια την πιο κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, για να συμπληρώσει ότι «είναι καταστροφική η διεξαγωγή εκλογών κάθε έξι μήνες».

Χαρακτήρισε τον Α. Τσίπρα ως το «χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης που πήγε να «κλαφτεί» ζητώντας ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης. «Είναι άλλο πράγμα να είναι ένα καλό παιδί, και άλλο να είναι ένας πολιτικός» ανέφερε, υπενθυμίζοντας πως κατά το παρελθόν ο κ. Τσίπρας είχε επιτεθεί με σκληρά λόγια κατά των στελεχών της ΝΔ. «Ο Τσίπρας μάς έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες. Χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας. Παρ ‘όλα αυτά, εμείς τον υποστηρίξαμε όταν σκεφτήκαμε ότι η προοπτική της χώρας στην Ευρώπη βρισκόταν σε κίνδυνο» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *