Φωτιές στάχτες και ρημαδιό από τους λαθρομετανάστες στην Μυτιλήνη

Μία ακόμη ημέρα σε κατάσταση πολιορκίας με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πορείες και συγκρούσεις βιώνει η Μυτιλήνη, η οποία συνεχίζει να δέχεται αθρόες εισροές λαθρομεταναστών

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 1.000 πρόσφυγες ξεκίνησαν από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και πραγματοποίησαν πορεία προς το λιμάνι της πόλης, ενώ μνωρίτερα είχαν βάλει φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και κοντέινερ.

Η πορεία των προσφύγων διέσχισε όλη την προκυμαία και κατέληξε στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών (κοντά στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης) κλείνοντας όλα τα ρεύματα εισόδου και εξόδου από την πόλη.

Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο και το κτίριο της Περιφέρειας ενώ αυτή τη στιγμή έχουν καταλάβει την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών και έχουν κόψει την πόλη στη μέση.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη που συνόδευε το πλήθος έχει παραταχθεί στην είσοδο της οδού Ερμού εμποδίζοντας τον τεράστιο αριθμό λαθρομεταναστών να φτάσει στην κεντρική αγορά της πόλης. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι σε περίπτωση που συμβεί αυτό δεν αποκλείονται λεηλασίες.

Οι πρόσφυγες προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία και αρκετές φορές απειλήθηκαν επεισόδια καθώς οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών προσπάθησαν να σπάσουν το ανθρώπινο τείχος.

Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και κυρίως για την καθυστέρηση στις διαδικασίες καταγραφής και προώθησής τους προς την Αθήνα.

.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *