Λιοντάρια τριγυρνούσαν ελεύθερα στο Ναϊρόμπι

 

 

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν για αρκετές ώρες οι αρμόδιες αρχές στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, καθώς τέσσερα λιοντάρια έφυγαν τη νύχτα από ένα κοντινό εθνικό πάρκο και άρχισαν να κινούνται ελεύθερα στην πόλη.Τα λιοντάρια, αφού έκαναν τη βόλτα τους αμέριμνα στα προάστια της κενυατικής πρωτεύουσας, επέστρεψαν τελικά (ορισμένα οικειοθελώς) στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία προστασίας άγριων ζώων.

Η λιονταρίνα και το μικρό της επέστρεψαν με ασφάλεια στο πάρκο”, είπε ο Πολ Ουντότο, ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Άγριων Ζώων (KWS) της Κένυας. “Δύο άλλα λιοντάρια πιστεύεται ότι γύρισαν μόνα τους λίγο πριν από τα ξημερώματα”, πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λιοντάρια δραπετεύουν από το Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι, έναν δρυμό όπου ζουν επίσης καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες και άλλα άγρια ζώα. Την τελευταία δεκαετία το Εθνικό Πάρκο αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερα προβλήματα λόγω της ταχείας ανάπτυξης της πρωτεύουσας. Οι λαθροκυνηγοί ευθύνονται επίσης εν μέρει για τη δραματική μείωση του αριθμού των ζώων που φιλοξενούνται εκεί.

Πέρσι, η διεύθυνση του πάρκου συμφώνησε να επιτρέψει να περάσει μέσα από την έκτασή του μια νέα σιδηροδρομική γραμμή, η οποία θα είναι περιτοιχισμένη και υπερυψωμένη, ώστε τα ζώα να περνούν με ασφάλεια από κάτω.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *