Λεκτικό επεισόδιο στην Βουλή στην συζήτηση για τα κονδύλια

 

 

Έντονη αντιπαράθεση είχαν μεταξύ τους, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλοu, οι αναφορές της οποίας προκάλεσαν και την άμεση αντίδραση της προεδρεύουσας του Σώματος Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Αφορμή του επεισοδίου στάθηκαν οι κατηγορίες της κ. Φωτίου για διασπάθιση των κονδυλίων του προγράμματος ΕΣΠΑ για τις κοινωνικές δομές μέχρι το 2015 από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες. όπως είπε, δεν είχαν κάνει και κανένα σχεδιασμό για το πρόγραμμα 2014-2020.

Έντονα αντέδρασε η κ. Χριστοφιλοπούλου, η οποία μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη είχαν καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για τη δομή και τη λειτουργία των κοινωνικών δομών.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπεραμύνθηκε τις πολιτικής που ασκήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, μίλησε για απόλυτη διαφάνεια σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων και επιτέθηκε στη κ. Φωτίου, κατηγορώντας την ότι λέει ψέματα και ότι τίποτα δεν έχει κάνει το υπουργείο.

«Υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να ωφεληθούν από τις κοινωνικές δομές από τα ΕΣΠΑ. Κάντε κάτι, δεν μπορεί η κυβέρνηση σας να λιάζεται», είπε χαρακτηριστικά η κ. Χριστοφιλοπούλου προκαλώντας την έκρηξη της προεδρεύουσας του Σώματος.

«Πηγαίνετε εσείς να λιαστείτε. Το επίπεδο σας με αυτά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε έφτασε στο μηδέν. Και του κόμματος σας έφτασε σε ποταπά επίπεδα, μαζί με τα μέσα ενημέρωσης όπως χειρίζονται το προσφυγικό», σχολίασε η κ. Χριστοδουλοπούλου, προκαλώντας νέα, έντονη διαμαρτυρία από την κ. Χριστοφιλοπούλου, με αποτέλεσμα η κ. Φωτίου να μην θελήσει να ολοκληρώσει την απάντηση της.

«Συνεχίζετε διότι νομίζετε ότι επηρεάζετε την κοινωνία. Δεν την επηρεάζετε όμως. Τελειώνετε, φύγετε έξω, αφού δεν μπορείτε να ακούσετε τις απαντήσεις», σχολίασε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Λίγο αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί κατά του κόμματος του από την κ. Χριστοδουλοπούλου, επικρίνοντας τον τρόπο που παρενέβη από την έδρα του Σώματος.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαγραφούν. Όμως δεν μπορεί από τη μια να λέμε για εθνική θέση στο προσφυγικό και από την άλλη τα μέλη του κόμματος σας στα μέσα ενημέρωσης να ακυρώνουν αυτές τις πολιτικές», αντέτεινε η κ. Χριστοδολοπούλου.

«Πολλές φορές γίνεται και άδικη κριτική. Όχι όμως από την έδρα κ. πρόεδρε», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Προκλήθηκα, Προς θεού δεν είναι αυτό το πνεύμα μου. Χρειάστηκε να παρέμβω για να δικαιολογήσω τη θέση μου», απάντησε η κ. Χριστοδουλοπούλου και το επεισόδιο έληξε εκεί.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *