Κυβέρνηση αλητήριων..Αλλάζουν τις 100 δόσεις και βάζουν 5% επιτόκιο οι δήθεν ανακουφιστές του καταχρεωμένου κοσμάκη

Ειναι απλά αλητήριοι.Είναι ενα τσούρμο από απαίδευτους μπόμπους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται!..Το κράτος για άλλη μια φορά αναξιόπιστο απέναντι στον πολίτη,αθετεί την συμφωνία που εκανε με τους πολίτες οσον αφορά τις 100 δόσεις.Για να μην πειράξουν τα δικά τους τα πελατάκια,θα στείλουν για αλλη μια φορά οικογένειες ελευθερων επαγγελματιών στα τάρταρα!

Δεν έχει τέλος η αιμορραγία των φορολογούμενων σε όλα τα επίπεδα. Ένα μέτρο φάνηκε να δίνει ανάσα σε όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο και αυτό αλλάζει. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν από αύξηση του επιτοκίου ως μείωση των δόσεων ή ακόμη και “αποβολή” από το καθεστώς ρύθμισης για τους φορολογούμενους οφειλέτες.

Οι αλλαγές έρχονται στις 15 Οκτωβρίου, όμως θα έχουν αναδρομική ισχύ από την πρώτη του μήνα. Έτσι από την 1η Οκτωβρίου αυξάνεται το επιτόκιο για όσους έχουν χρέη άνω των 5.000 ευρώ από το 3% στο 5% και μαζί το ποσό των δόσεων που θα πρέπει να πληρώσουν. Το επιτόκιο θα επιβαρύνει τους οφειλέτες ως προς το υπόλοιπο ποσό.

Παράλληλα καθορίζεται ότι θα έχουν μηδενικό επιτόκιο μόνον όσοι έχουν χρέη ως 5.000 ευρώ και δεν είναι ούτε ελεύθεροι επαγγελματίες, ούτε ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, ούτε έχουν εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ το χρόνο ούτε και την… ατυχία να έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ.

Αν συντρέχει ένας από τους παραπάνω λόγους επιβαρύνονται με επιτόκιο.

Ταυτόχρονα άσχετα με τον αριθμό των δόσεων που έχει επιλέξει κάθε οφειλέτης με το νέο καθεστώς θα γίνει νέος καθορισμός των δόσεων με βάση το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία και έτσι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα δουν τον αριθμό των δόσεών τους να μειώνεται και φυσικά να αυξάνεται το ποσό που θα πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν παρά τη ρύθμιση τις δόσεις του ή έχουν νέα χρέη στο δημόσιο τα οποία δεν εξοφλούν (δίδεται η δυνατότητα ρύθμισης έως σε 12 δόσεις) τότε χάνουν το δικαίωμα στη ρύθμιση.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *