Ερχεται το τσιπάρισμα…Αρχισαν να μαρκάρουν ανθρώπους

 

Ήταν θέμα χρόνου να αποδειχθεί ότι φτάνουμε εδώ και ότι τα όσα έχουν λεχθεί στο παρελθόν για το θέμα, δεν είναι αβάσιμα. Όπως έγινε γνωστό, η σουηδική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Epicenter, εμφύτευσε στην παλάμη του χεριού των εργαζομένων της αντί για κάρτα εισόδου, ηλεκτρονικά μικροτσίπς χαμηλής ραδιοσυχνότητας.

Αυτά, τοποθετήθηκαν κάτω από το δέρμα του χεριού και πλέον χρησιμοποιούνται για πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως άνοιγμα θυρών ασφαλείας, φωτοτυπίες και άλλα. «Πονάει σαν να σου κάνουν ένεση με λεπτή βελόνα», σχολίασε ο δημοσιογραφος του
βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC που καλύπτει θέματα τεχνολογίας, και έκανε και αυτός την εμφύτευση.  Το τσιπάκι υπέγραψαν ότι δέχονται εκατοντάδες εργαζόμενοι και όπως δήλωσαν οι περισσότεροι, ελπίζουν στο μέλλον να μπορούν με  αυτό να κάνουν και τις συναλλαγές τους, όπως να πληρώνουν τον καφέ και το  σάντουιτς που αγοράζουν από την καντίνα του γραφείου της εταιρείας όπου εργάζονται. Μάλιστα, δήλωσαν και ευχαριστημένοι, καθώς δεν χρειάζονται κωδικοί πιν ή άλλου είδους  δικλίδες ασφαλείας, αφού η κάρτα  τους δεν υπάρχει περίπτωση να κλαπεί ή να χαθεί. Είναι σαφές ότι δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *