Κόντρα ΝΔ-κυβέρνησης για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ

 

 

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολίασε την απόφαση της ΕΡΤ να προχωρήσει στην πρόσληψη 55 συμβασιούχων (20 δημοσιογράφων και 35 άλλων ειδικοτήτων), χαρακτηρίζοντάς την «ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης». Η ΝΔ σημειώνει πως η επιλογή της Κυβέρνησης καθιστά πιο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του ειδικού τέλους της ΕΡΤ, και αναδεικνύει την ανάγκη η δημόσια τηλεόραση να αρχίσει να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη 55 συμβασιούχων (20 δημοσιογράφων και 35 άλλων ειδικοτήτων).

Στην ΕΡΤ των 2.500 εργαζoμένων η διοίκησή της και ο υπουργός – καναλάρχης κ. Παππάς που θα υπογράψει την απόφαση κρίνουν ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις. Προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης!

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ που πληρώνουν οι πολίτες, αυξάνοντας έτσι το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων.

Η ΕΡΤ θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας.

Δεσμευόμαστε στους Έλληνες πολίτες ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση του ειδικού τέλους και η αποκατάσταση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην δημόσια τηλεόραση».

Η απάντηση της Κυβέρνησης

Πηγές από το Μαξίμου απάντησαν στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ σε αντίστοιχο ύφος, αναφέροντας ότι «για τη ΝΔ η ενημέρωση πρέπει να είναι υποταγμένη σε ιδιωτικά συμφέροντα», ενώ ισχυρίζονται πως η πορεία της ΕΡΤ έχει καταστεί κερδοφόρος την τελευταία τριετία.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *