Ενθρονίστηκε στη Σμύρνη νέος Μητροπολίτης μετά από 94 χρόνια

 

 

Μετά από 94 χρόνια η Σμύρνη απέκτησε νέο Μητροπολίτη, σε μία ιστορική τελετή που έλαβε χώρα στην πόλη στα παράλια της Τουρκίας. Στην τελετή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροτόνησε ως Μητροπολίτη Σμύρνης τον 44χρονο Βαρθολομαίο Σαμαρά. Σημειώνεται πως η θέση του Μητροπολίτη είχε μείνει κενή έπειτα από τη εκτέλεση του Χρυσόστομου κατά την εισβολή των Τούρκων στην πόλη κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή μετά την άτακτη υποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων το 1922.

Η ιστορική απόφαση της εκλογής του νέου μητροπολίτη Σμύρνης ελήφθη, στις 29 Αυγούστου, από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ποιος είναι ο νέος μητροπολίτης Σμύρνης

Ο 44χρονος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας (ειδικότητας Κλασικής Φιλολογίας) της Φιλοσοφικής Σχολής και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και χειροτονήθηκε διάκονος το 1995.

Την επόμενη χρονιά χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη Σεβαστείας Δημήτριο και διατέλεσε διάκονος για επτά χρόνια στην ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ως προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης και υπεύθυνος διαφόρων τομέων της διακονίας αυτής της μητροπόλεως.

Το 2002 προσελήφθη στην αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το 2005 διορίστηκε υπογραμματέας και το 2011 αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Σχετικό περιεχόμενο

Ύψωση του Τιμίου Σταυρού: Τιμάται στις 14 Σεπτεμβρίου
Το 326 μ.Χ. η Αγία Ελένη πήγε στην Ιερουσαλήμ για...
Read more
Μετά απο λιτανεία εγινε θαύμα! Εβρεξε και σώθηκε το Προκόπι
Ἡ συγκλονιστικὴ μαρτυρία τοῦ π. Νικολάου, ἐφημερἰου τοῦ Ἱεροῦ Προσκυνήματος...
Read more
Αλλάζει ο τρόπος επιλογής κληρικών
Σε αλλαγές όσον αφορά τα κριτήρια της επιλογής κληρικών προχωρά η κυβέρνηση...
Read more
Θαύμα στον Πανάγιο Τάφο: Το παιδί δεν ξαναπήγε για αιμοκάθαρση
Είναι φορές που κάποια τυχαία γεγονότα κάποιοι τα χαρακτηρίζουν θαύματα...
Read more
ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.