Κόντρα Google – Microsoft για κενό ασφαλείας των Windows

 

 

Επτά ημέρες δεν είναι αρκετές για να διαγνωστεί, να τεκμηριωθεί, να διορθωθεί και να δοκιμαστεί η λύση ενός κενού ασφαλείας σε ένα λειτουργικό σύστημα, υποστηρίζει η Microsoft καταγγέλλοντας επί της ουσίας για ανευθυνότητα την Google η οποία δημοσίευσε λεπτομέρειες για ένα «κρίσιμο» όπως το χαρακτήρισε πρόβλημα στα Windows πριν η Microsoft προλάβει να το λύσει.

Εντούτοις, η εταιρεία συστήνει την αναβάθμιση στα Windows 10 και την χρήση του νέου της browser Edge, σημειώνει δια στόματος του επικεφαλής του τμήματος για τα Windows, Τέρι Μάγιερσον, πώς το πρόβλημα δεν αφορά όσους έχουν κάνει το Anniversary Update ενώ τέλος επισημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι μειωμένος μετά την διόρθωση του προβλήματος στον Flash από την Adobe.

Εκπρόσωπος της Microsoft απαντώντας στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό σάιτ VentureBeat.com, εξήγησε πως η εταιρεία προτιμά την συντονισμένη αποκάλυψη των τρωτών σημείων στο λογισμικό από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην επίλυσή του. Η αποκάλυψη μιας ευπάθειας τύπου zero-day (που δεν έχει δηλαδή, γίνει γνωστό στο παρελθόν), όπως αυτή της Google, θέτει τους χρήστες σε πιθανούς κινδύνους, απαντά σε αυστηρό ύφος η Microsoft.

O Τέρι Μάγιερσον ανακοίνωσε πως η ενημέρωση που θα κλείνει την κερκόπορτα για την «μη εξουσιοδοτημένη εκτέλεση κώδικα», σύμφωνα με την Google, θα διατεθεί στις 8 Νοεμβρίου.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *