Κόντρα για την κυβερνητική αποστολή στην Πάρο

 

 

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αιχμή την κυβερνητική αποστολή που θα συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στην επικείμενη επίσκεψή του στην Πάρο, αλλά και χθεσινή τροπολογία για τις συνοδείες του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπουργών στα ταξίδια τους. Η αρχή έγινε με χθεσινή ανάρτηση στο Twitter του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε: «Ο Αλ. Τσίπρας πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για τρεις μέρες δωρεάν. Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς».

Σε σχόλιο για το θέμα προέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος έγραψε σε tweet του: «Ο Τσίπρας εξουδετέρωσε την αντιπολιτευτική “Κίνηση των 53” με την πεντάστερη “Μετακίνηση των 54″».

Σημειώνεται ότι τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο ν/σ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όριζε ότι «εξαιρούνται από τον περιορισμό του ανώτατου ορίου των εξήντα (60) επιτρεπόμενων, κατ’ έτος, ημερών μετακίνησης εκτός έδρας οι συνοδοί ασφαλείας και τα μέλη αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό».

Η ίδια τροπολογία όριζε ότι «τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν» και ότι «τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου».

Μαξίμου: Κρεσέντο προπαγάνδας και ψεμάτων

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Ν.Δ. κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι «η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα», συμπληρώνοντας πως «οι Γκέμπελς της Ν.Δ. χρειάζονται μόνιμες διακοπές».

«Προκειμένου να ξεπεράσει το φιάσκο των 96 ψήφων και τη δεινή πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, η Ν.Δ. επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου», σημείωναν.

Κάλεσαν μάλιστα τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο «που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική» να μεταβούν στην Πάρο «προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean».

«Έτσι, μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της  ΝΔ,  ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα», πρόσθεσαν οι κύκλοι του Μαξίμου.

Ν.Δ.: Σύντομα η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές

Άμεση ήταν η απάντηση της Ν.Δ.. «Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο. Ας μην ανησυχούν όμως. Πολύ σύντομα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές», ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαβεβαιώνοντας ότι η Ν.Δ. θα καταργήσει την «τροπολογία της δωρεάν αναψυχής».

Ποτάμι: Λεφτά για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν

Ανακοίνωση για την επίμαχη τροπολογία εξέδωσε και το Ποτάμι σχολιάζοντας ότι «λεφτά για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν».

«Σε καιρούς της πιο άγριας φορολογικής αφαίμαξης οι κυβερνώντες αντί να προχωρήσουν σε περικοπές στις δαπάνες τους, με τροπολογία αποφασίζουν :“Τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου”», ανέφερε το κόμμα.

«Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλους δηλαδή. Εις υγείαν των φορολογουμένων. Ως αντιστάθμισμα βέβαια ανακοίνωσαν  επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους. Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησης τους», κατέληγε η ανακοίνωση του Ποταμιού.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *