Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας μας πρόδωσε

Την συμπόρευσή της ως ανεξάρτητη υποψήφια με την «Λαϊκή Ενότητα» ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής – Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και δήλωση στήριξης από Μανώλη Γλέζο
Την συμπόρευσή της ως ανεξάρτητη υποψήφια με την Λαϊκή Ενότητα επισημοποίησε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου με συνέντευξη τύπου κατά την οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες.

Η προσθήκη της Προέδρου της Βουλής ενισχύει την δυναμική του νεοσύστατου κόμματος και διευρύνει σημαντικά το ιδεολογικό του στίγμα εντός του πλαισίου όμως του αγωνιστικού αντιμνημονιακού μετώπου.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση νέων προσχωρήσεων με σημαντικότερη αυτή του γνωστού αγωνιστή της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου. Επιπροσθέτως, δεν αποκλείεται να υπάρξει  δήλωση συμπαράστασης και από την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα που το τελευταίο διάστημα δίνει κοινό αγώνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου για την διεθνοποίηση του ζητήματος του δημόσιου χρέους.  Την ίδια ώρα μέλη του ηγετικού πυρήνα της «Λαϊκής Ενότητας» αναφέρουν ότι ο αριθμός των στελεχών που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν να ενταχθούν στις δυνάμεις της «ΛΑ.Ε» συνεχώς αυξάνεται. Επισημαίνουν ωστόσο ότι η πόρτα δεν είναι για όλους ανοικτή «δείχνοντας» προς την περίπτωση του κ. Αλέξη Μητρόπουλου ο οποίος πιθανότατα θα αποβληθεί από τις εκλογικές λίστες της Κουμουνδούρου.
 
Πάντως, με την συνέντευξη τύπου η κυρία Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να επιτύχει δύο στόχους. Από την μια να αποδομήσει την σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την για ιδεολογική προδοσία και διάλυση του κόμματος και από την άλλη να δείξει ότι η «Λαϊκή Ενότητα» δεν περιορίζεται στις δυνάμεις και τις αντιλήψεις της αριστερής πλατφόρμας, αλλά καλύπτει το σύνολο των τάσεων του «παλαιού ΣΥΡΙΖΑ».

Τα πυρά της επικεντρώθηκαν στον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου τον οποίο κατηγόρησε για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε δε πως ότι έχει απομείνει είναι ένα κουφάρι χωρίς αξίες καθώς το ηγετικό επιτελείο φρόντισε να «απαλλαγεί» από εκείνους που πρέσβευαν τις πραγματικές αξίες της αριστεράς. Κάλεσε δε τον άλλοτε στενό της σύντροφο και προσωπικό φίλο Αλέξη Τσίπρα να μην συμμετάσχει στις εκλογές με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Στο στόχαστρο της Προέδρου της Βουλής εκτός του απελθόντα πρωθυπουργού μπήκαν οι Νίκος Παππάς, Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Μάρδας, Γιάννης Πανούσης, Χρήστος Μαντάς κ.α..

«Ο Τσίπρας ζητά νέα εντολή για να την παραβιάσει»

Αναφορικά με την επιλογή του κ. Τσίπρα να προσφύγει σε ελογές είπε ότι «ζητάει λαϊκή εντολή εκ νέου, προκειμένου να συνεχίσει να την παραβιάζει, όντας απαλλαγμένη από αυτούς που οι δανειστές-εκβιαστές θεωρούν «βαρίδια».

«Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε την εντολή, αλλά για να συνεχίσει να την παραβιάζει, έχοντας απαλλαγεί από αυτό που αποκαλούν οι δανειστές και ο πρωθυπουργός «βαρίδια και κατάλοιπα», εννοώντας εκείνους που επιμένουν στην εφαρμογή του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε για να συμπληρώσει: «Για πρώτη φορά οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε προκήρυξη εκλογών».

Αναφέρθηκε στο σχόλιο της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ που είπε ότι πλέον «ο Τσίπρας είναι μέρος της λύσης» για να σχολιάσει πως «αυτό το είπε  γιατί ο Τσίπρας –  και το  πρόθυμο επιτελείο του –  με τις πράξεις και τις παραλείψεις του, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό ανάχωμα για την εμπόδιση της υποδούλωσης του λαού». Επέμεινε στην άποψη ότι ο κ. Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες «διέλυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ διώχνοντας τις ζωογόνες πηγές δύναμής του και τον μετέτρεψαν σε ΣΥΡΙΖΑ εγκληματικών μνημονιακών επιλογών».
«Ποδοπατήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατία»
 
Και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η ενσάρκωση της ελπίδας για τις νέες γενιές και για περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας».
 
«Ποδοπατήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά, «όπως και η δημοκρατία. Κάποιοι αποφάσισαν να θέσουν εκ ποσών τις αξίες μας, συμμαχώντας ακομα και με τις πιο αντιδραστικές δυναμεις της Ελλάδας και της ΕΕ. Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς».
 
Με ευθείες βολές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Υπάρχουν υπεύθυνοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουμε εκείνοι που θα αγωνιστούμε, για να σταματήσει η μνημονιακή λαίλαπα. Υπάρχουν υπεύθυνοι που δεν λειτούργησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα».
 
«Προσωπικά» τόνισε, «και έχοντας δώσει αγώνα, για να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ανάχωμα στα μνημόνια, εξάντλησα τα όρια που όφειλα για να αποτραπεί το κακό, έχοντας υπάρξει εξ αρχής αντίθετη σε σχέση με το τι σημαίνει η υιοθέτηση, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύσεων που αντιστρατευονται την υπαρξιακή μας διαδρομή. Αποτελεί άποψη και θέση μου ότι ο κόσμος αλλάζει, όταν αλλάζουν τα υποδείγματα».
 
«Υπονομεύτηκα με ευθείες επιθέσεις από τον Φίλη και απόπειρες ταύτισής μου με τη Χρυσή Αυγή»
 
Εξήγησε επ’ αυτού: «Ανέλαβα την ευθυνη που μου ανατέθηκε και επιχείρησα να αλλάξω το υπόδειγμα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με ανοιχτή Βουλή και την κοινωνία να την νιώθει κτήμα της και τη νέα γενιά παρούσα. Επέμεινα στην ανεξαρτησία του Κοινοβουλίου, μολονότι η παρουσία μου υπονομεύτηκε εξ αρχής με ευθείες επιθέσεις από τον Νίκο Φίλη, μέχρι χυδαίες απόπειρες ταύτισής μου με τη Χρυσή Αυγή και με την ευθεία απειλή “θα σε τελειώσουμε, αν δεν συμμορφώσεις με τις υποδείξεις”».
 
«Λυπάμαι που ταυτίστηκαν με την απραξία του γραμματέα της ΚΟ, Χρήστου Μαντά» τόνισε και συνέχισε: «Λυπάμαι, γιατί εκείνοι που όφειλαν να ορθώσουν το ανάστημά τους δεν το έκαναν -και πρώτος ο πρωθυπουργός, με πρωτοβουλίες υπεράσπισης των αρχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργος δεν ανέλαβε την ευθυνη που του αναλογεί, μολονότι κατ’ επανάληψη το ζητούσα. Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοί μου, που απο θέσεις υπουργικές δεν βρήκαν τη δύναμη, ώστε να μην μπαινοβγαίνουν ένοπλοι ακαταχώριστα άτομα και δεν υπερασπίστηκαν την αυτονόητη αξία να μην ασκείται απροκάλυπτη βία εναντίον διαδηλωτών. Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοι που έχουμε υποστεί την καταστολή, αλλά προχώρησαν σε ισορροπιστικες δηλώσεις, όπως οι κύριοι Σκουρλέτης και Πολάκης».
 
«Με τον Τσίπρα είχαμε κάνει μήνυση για την αστυνομική βία»
 
«Με τον Αλέξη Τσίπρα είχαμε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για την αστυνομική βία ενάντια διαδηλωτών, που κατέληξε στην παραπομπή υπαιτίων της ΕΛΑΣ» είπε ακόμη. «Θεωρούσα οτι η κυβέρνηση δεν θα επέτρεπε στον εκτροχιασμένο υπουργό Πανούση να διατυπώνει ότι οι θέσεις μου αποτελούν μηνύματα σε κάποιους ή το άλλο που είπε, ότι απο τις θέσεις μου παράγεται βία. Ο πρωθυπουργος δεν πήρε θέση για όλα αυτά».
 
«Οι επιθέσεις εναντίον μου είχαν και άλλους πρωταγωνιστές, με κυρίαρχο τον κ. Μάρδα, που ανέλαβε για λογαριασμό της κυβερνησης και ενός επιτελείου που είχε παρει τις αποφάσεις του να μου επιτίθεται, για να πάρει τα αποθεματικά της Βουλής και να διοχετεύεται ότι κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις, επειδή η Βουλή δεν παραχωρεί τα αποθεματικά της» τόνισε ακόμη.
 
«ΜΜΕ με σχέσεις άμεσες με τον πρωθυπουργό ανέλαβαν την επιχείρηση εξόντωσής μου»
 
«Αποτιμώντας ποια έννοια είχε η αρθρογραφία για τη φερόμενη διατάραξη της σχέσης μου με τον πρωθυπουργό και ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου, που έφταναν σε ακραία μυθοπλασία… Σιωπώντας απέναντι σε όλα αυτά, συνέχισα τη δουλειά μου εξαντλητικά και έδωσα τη μάχη μέχρι τέλους, ακόμα και όταν κατέρρευσε η πεποίθησή μου ότι τα πάσης φύσης παραπολιτικά δεν είχαν σχέση με τον πρωθυπουργό» τόνισε.
 
«ΜΜΕ με σχέσεις άμεσες με τον πρωθυπουργό ανέλαβαν την επιχείρηση εξόντωσής μου με επιθέσεις ακομα και στην οικογένεία μου. Αυτά, ως μια οφειλόμενη εξήγηση, γιατί στο μελλον εκείνοι που θα αναλάβουν τις τύχες, θα πρέπει με συλλογικότητα να το κάνουν» τόνισε ακόμη.
 
«Μεγάλο ψέμα του Τσίπρα ότι δεν υπήρξε εναλλακτική πρόταση»
 
Συνεχίζοντας την ευθεία επίθεση κατά του πρώην συνοδοιπόρου της, Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι είναι «πολυπαιγμένο το έργο του κ. Τσίπρα, που λέει “όποιος έχει εναλλακτικό σχέδιο, να το καταθέσει. Είναι μεγάλο ψέμα. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε εναλλακτική και ότι δεν κατατέθηκαν προτάσεις εναλλακτικής».
 
«Από τις 20 Φεβρουαρίου με σαφή και επίμονο τρόπο σε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό δήλωσα την αντίθεσή μου και έκανα συγκεκριμένες προτάσεις για συγκρότηση ομάδων και νομικών επιτελείων, με τη συμμετοχή των καλύτερων» τόνισε.
 
Και προσέθεσε: «Το ίδιο είχα πει τον Σεπτέμβριο του 2013 και στον κ. Βούτση και εγγράφως στον κ. Τσίπρα τον Ιούνιο του 2014, εξηγώντας ότι η υπόθεση ακύρωσης του Μνημονίου και η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων αποτελεί σύνθετη διαδικασία και απαιτεί επιτελείο εξειδικευμένο, με απεύθυνση και ενεργοποίηση όχι του Eurogroup, αλλά εκείνων των πεδίων, όπως είναι τα Κοινοβούλια και οι διεθνείς οργανισμοί».
 
«Σήμερα ακούω τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό να λέει δεν μπορουμε να καταγγείλουμε το χρεος και τον Παππά να λέει ότι όσο το βρίζεις, το χρέος δεν μειώνεται. Οι δυο τους πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν υιοθετήθηκαν ποτέ οι προτάσεις που τους καταθέσαμε, γιατί οι εκκλήσεις μας να ενεργοποιήσει την επιτροπή δεν ακούστηκαν και γιατί στην ύστατη έκκλησή μου να οργανώσουμε την άμυνά μας δεν υπήρξε ουσιαστική πρωτοβουλία» παρατήρησε επίσης.
 
«Τέλος» επέμεινε, «γιατί όταν ως πρόεδρος της Βουλής, σε συννενόηση με τον πρωθυπουργό, συγκρότησα την Επιτροπή Χρέους, που δούλεψε και παρέδωσε πόρισμα με επιχειρηματολογία και πρόταση που καταλήγει ότι το χρέος ειναι παράνομο και μη βιώσιμο -αυτά να επισημάνω στον κ. Παππά ότι δεν ειναι βρισιές».
 
«Γιατί δεν απολογήθηκαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, Δραγασάκης και Τσακαλώτος;»
 
Και συνέχισε: «Γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε το πόρισμα και δεν ενεργοποίησε τις διαδικασίες αμφισβήτησης του χρέους; Γιατί αυτή την εναλλακτική, αυτό το πόρισμα, δεν χρησιμοποιήθηκε; Αυτό το ερωτημα πρέπει να το απαντήσει ο κ. Τσίπρας και όποιος άλλος σήμερα πατά το κουμπί και λέει ότι η μόνη λύση είναι το Μνημόνιο».
 
Επέμεινε, δε, στα ερωτήματά της προς τον κ. Τσίπρα: «Γιατί δεν χρησιμοποίησε την επιτροπή και τα στοιχεία για τις γερμανικές οφειλές; Γιατί ο κ. Μάρδας δεν ήρθε στην επιτροπή αυτή; Γιατί δεν εγγράφηκε στον προϋπολογισμό του κράτους το κομμάτι των γερμανικών οφειλών; Γιατί δεν ολοκληρώθηκε η δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου; Γιατί δεν έγιναν όσα έπρεπε, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση Siemens και γιατί το κόμμα που είχε προμετωπίδα τη διαφάνεια και τη σύγκρουση με τη διαπλοκή μπλόκαρε την εξέταση του κ. Στουρνάρα; Αυτές δεν είναι ερωτήσεις ρητορικές. Απαιτούν εξηγήσεις, να εξηγήσει ο Φλαμπουράρης γιατι μου ζητούσε να μην ζορίζω τον Στουρνάρα. Γιατί οι υπεύθυνοι του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, Δραγασάκης και Τσακαλώτος, δεν έδωσαν εξηγήσεις και δεν απολογήθηκαν, αλλά ετύγχαναν ιδιότυπης ασυλίας; Γιατι ενεργοποιούνταν μηχανισμοί μιντιακής και εσωκομματικής επίθεσης, καθε φορά που έθετα ζήτημα λογοδοσίας απο τον Δραγασάκη;».
 
«Σκοτεινή περίοδος της ιστορίας» – Απογοήτευση για Παυλόπουλο
 
Αποτελούν σκοτεινή περίοδο της ιστορίας όσα συνέβησαν το τελευταίο διαστημα» είπε, συνεχίζοντας, η κυρία Κωνσταντοπούλου. «Βίωσα καθεστωτικού τύπου επιθέσεις και ευθεία απόπειρα κάμψης και παράκαμψής μου. Ο ρόλος που διαδραμάτισαν ο κ. Βούτσης, ο γραμματέας της ΚΟ και άλλοι σε αυτή την σκοτεινή περίοδο θα πρέπει να φωτιστεί πλήρως και εγώ θα συμβάλλω σε αυτο. Ο ρόλος που διαδραμάτισε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τον οποιο καταθέτω την απογοήτευση μου για την προσχώρησή του σε απόπειρες εκκαθάρισης της δημοκρατίας -θα πρέπει να διαλευκανθεί»
 
«Μελανό σημείο» συνέχισε, αναφερόμενη στον Προκόπη Παυλόπουλο, «η εμπλοκή του για ταχεία δημοσίευση ΦΕΚ και μελανό σημείο η εμπλοκή κυβερνητικών προσώπων και του κομματικού μέσου ενημέρωσης της Αυγής σε μια νέου τύπου απόπειρα καταδοτισμού. Ο ΠτΔ επιδόθηκε σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο συμβουλιο των πολιτικών αρχηγών και μέσα από τηλεφωνήματα, που έχουν αποκαλύψει οι δανειστές, που αναφέρουν ότι γνώριζαν όσα δεν γνώριζε η Βουλή».
 
«Ειναι ξεκάθαρο ότι οι εκλογές που προκηρύχθηκαν ειναι σκοπιμότητας, εκκαθάρισης του πολιτικού σκηνικού, εκλογές απαλλαγής απ’ όλους και όλες που αντιστάθηκαν στα κάτεργα και στα μνημόνια και απαλλαγής απο μένα, που αρνήθηκα να παραδώσω τη σφραγίδα της Βουλής και παράλληλα, εκλογές, για να αιφνιδιαστεί ο λαός» σημείωσε.
 
Σχολιάζοντας όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Ακούσαμε τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό, σε μια συγκέντρωση που επισφράγισε την περιφρόνηση στις εσωκομματικές διαδικασίες, να λέει ότι θα ορίσει ποιους θα βάλει και ποιους όχι στα ψηφοδέλτια, ξεχνώντας ότι ο λαός επέλεξε με σταυρό ποιους θα βάλει στη Βουλή. Ειναι εκλογές, στις οποίες ξεκινούν με υπονομευμένη θέση και την ισότιμη συμμετοχή εκείνοι που επιμένουν στην αντίσταση και κατάργηση των μνημονίων».
 
«Είναι προφανές ότι υπάρχει η ανάγκη δημοκρατικής αντίστασης, εγρήγορσης, εκπροσώπησης της κοινωνίας, που κάποιοι επιχειρούν να επαναπεριθωριοποιησουν. Ο λαός είπε ενα ιστορικό ΟΧΙ και το ΟΧΙ είναι του λαού. Θα συμβούλευα τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό, που είπε οτι το ΟΧΙ είναι δικό μας, να εχει μεγαλύτερη συστολή»… κάρφωσε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα.
 
«Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα»
 
Εξηγώντας τα επόμενά βήματά της στο δρόμο για τις εκλογές, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε: «Η συνειδητή απόφασή μου είναι ότι σε αυτές τις εκλογές θα είμαι παρούσα. Θα είμαι ενεργή, όπως από χρονια αποφάσισα και δεσμεύτηκα απέναντι στους συμπολίτες μου. Θα είμαι στο πλάι εκείνων που για μια ακομα φορά αναλαμβάνουν την ευθύνη. Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα, που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα στη λαίλαπα. Θα συμβάλω με όλες μου δυνάμεις αυτό το ανάχωμα να μετατραπεί σε πλατύ μέτωπο με όλους κι όλες που μοιραζόμαστε κοινά οράματα και ευθύνη απέναντι στο λαό και την ιστορία».
 
«Θα συμπράξω» συνέχισε, «με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου σε αυτό το εγχείρημα δημιουργίας μετώπου να συμπράξουν και εκείνοι και εκείνες που έχουν ιστορικά, με την πορεία τους, σηματοδοτήσει τους αγώνες για τη δημοκρατία. Ειμαι περήφανη για τους συντρόφους μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ειπαν “όχι” και προχώρησαν σε αυτονόητη πράξη να κάνουν κόμμα και Κοινοβουλευτική Ομάδα, για να πάρουν την τρίτη εντολή από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Είμαστε έτοιμοι από καιρο να συνεχίσουμε την πάλη. Είναι αναγκαίο να συμπράξουν όλοι εκείνοι, που η παρουσία τους αποτελεί υπόδειγμα».
 
Προσκλητήριο σε Γλέζο, Σακοράφα, Μίκη Θεοδωράκη – Σημαντική η πρωτοβουλία Βαρουφάκη
 
«Θεωρώ κομβικής σημασίας» εξήγησε, να συμπράξει σε αυτό το εγχείρημα ο Μανώλης Γλέζος και η Σοφία Σακοράφα. Είναι αναγκαίο να συμπράξουν προσωπικότητες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και η Πέπη Ρηγοπούλου και πολλοί άλλοι. Τα ονόματα δεν σημαίνουν συνεργασία, δεν ειναι προαναγγελία».
 
«Σημαντική η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Γιάνης Βαρουφάκης» είπε ακόμη, ενώ συνέχισε, τονίζοντας ότι «το εγχείρημα πρεπει όχι μόνο να εκφράζει, αλλά και να εγκολπώνει τη νέα γενιά».
 
«Κάποιοι μίλησαν για σταρ» είπε, απαντώντας στον Νίκο Βούτση, ο οποίος σήμερα το πρωί είπε «τέρμα το σταριλίκι στην Αριστερά». «Η μεγαλύτερη ελπίδα θα έρθει» υπογράμμισε, «αν εμπιστευτούμε τους νέους».
 
«Ειναι σημαντικό» σημείωσε, να έχουν λόγο οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί να εμπνεύσουν την κοινωνία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν συμφωνούμε όλοι για όλα. Προφανώς, έχουμε σημεία διαφωνίας και πεδία δημοκρατικού διαλόγου. Αυτά που μας ενώνουν είναι σημαντικότερα από εκείνα που μπορούν να μας βάλουν σε διαδικασία προβληματισμού».
 
«Η πολιτική» επέμεινε, σε μια συνέντευξη-«ποταμό», «είναι υπόθεση του λαού και της κοινωνίας που διεκδίκησε τη συμμετοχή της. Η πολιτική δεν είναι ούτε κόλπο ούτε παρτίδα στα χαρτιά. Προϋποθέτει να λες την αλήθεια. Να ανοίγεις ζητήματα και να τα πηγαίνεις έως τέλους και όχι να τα κάνεις πυροτεχνήματα. Να είσαι έτοιμος να αναλάβεις το κόστος των επιλογών σου. Να αντέχεις να ενοχλείς. Η νέα συλλογικότητα που τώρα χτίζεται, αυτό που μπορεί να εγγυηθεί, είναι η διαφάνεια στη λειτουργία της, η πολυσυλλεκτικότητα και η δημοκρατική της λειτουργία».
 
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στις επιθέσεις που δέχθηκαν σύντροφοι, επειδή υπηρέτησαν τα καθήκοντά τους, ήταν μια γροθιά υπεράσπισης, θα είχαν γίνει πολλά περισσότερα. Δεν ειναι τυχαίος ο κανιβαλισμός απέναντι στη Νάντια Βαλαβάνη, που υπήρξε υπερασπιστής της δημόσιας περιουσίας, με επιχειρήματα που στοχεύουν στο κέντρο της ηθικής της» είπε επίσης.
 
Απρόοπτο με συμβασιούχο του Καναλιού της Βουλής που διέκοψε τη συνέντευξη
 
Από τη συνέντευξη της κυρίας Κωνσταντοπούλου δεν έλειψαν τα απρόοπτα, καθώς μία συμβασιούχος υπάλληλος της Βουλής της άσκησε κριτική, λέγοντας ότι εκείνη και οι συνάδελφοί της δεν είναι «κομματόσκυλα», όπως τους έχουν χαρακτηρίσει.
 
Η κυρία Κωνσταντοπούλου άκουσε την ειρηνική διαμαρτυρία της συμβασιούχου, ωστόσο δεν της απάντησε.
 
Νωρίτερα, έχοντας επίσης δώσει η ίδια το λόγο σε συμβασιούχο του Καναλιού της Βουλής, η κυρία Κωνσταντοπούλου τον άκουσε να λέει ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είναι απλήρωτοι, για να εισπράξει την απάντησή της, ότι όσα ακούγονται εις βάρος της για το ζήτημα αυτό είναι προϊόν «αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και προβοκάτσιας», καθώς και μέρος της οργανωμένης επίθεσης σε βάρος της.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε:
 
– Συμφωνείτε με την έξοδο από την ευρωζώνη, όπως λέει η Λαική Ενότητα;
 
Επιχειρήθηκε να εμφανιστεί η Λαϊκή Ενότητα ως εκδοχή της Αριστερής Πλατφόρμας, αν και ιδρυτικά μέλη δεν προέρχονται από εκεί.
 
Αυτό που έκαναν οι βουλευτές ειναι το στοιχειώδες δημοκρατικά. Την κυβέρνηση της Αριστεράς την έριξε το Μαξίμου, όταν εκκαθάρισε τους υπουργούς που καταψήφισαν το μνημόνιο ή όταν «αποκεφαλισε» τον Θανάση Πετράκο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, χωρίς να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
 
Η ερώτηση επιχειρεί να περιχαρακώσει τη Λαϊκή Ενότητα γύρω από την Αριστερή Πλατφόρμα και να περιχαρακώσει την Αριστερή Πλατφόρμα γύρω από το εθνικό νόμισμα.
 
Προσωπικά, έχω πει ότι κανένα νόμισμα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξανδραποδισμού της κοινωνίας και κατάλυσης της δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή η ευρωζώνη λειτουργεί με συνθήκες εκβιασμού και προκαλεί ανθρωπιστική καταστροφή και καταλύει τη δημοκρατια.
 
Αν με ρωτάτε ευρώ ή δημοκρατία, θα σας απαντήσω ότι είμαι με τη δημοκρατία.
 
Μπορει να ειναι κατανοητό ότι υπό το κράτος του εκβιασμού έκαναν τις επιλογές τους, δεν είναι δυνατόν, όμως, υπό το κράτος του πανικού ή εκβιασμού, η επιθυμία να ενδώσει κάποιος να συνθλίβει την κοινωνία.
 
Όταν ο Τσίπρας έλεγε «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», εγώ το πίστευα και εξακολουθώ να το πιστεύω.
 
Θα ήθελα να πάρω απάντηση πώς το «καμιά θυσία για το ευρώ», έγινε «ευρώ πάση θυσία», με θυσία την κοινωνία και τις νέες γενιές -για να αποθεώσουμε τις νέες γενιές.
 
– Η Βουλή που θα προκύψει πρέπει να διερευνήσει ευθύνες μελών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα; Είχατε χαρακτηρίσει τη σύμφωνια ως αντισυνταγματική.
 
Δεν έχω διάθεση να βάζω τον εαυτό μου επικεφάλης. Η συγκρότηση του νέου φορέα πρέπει να γίνει δημοκρατικά. Ουδέποτε επεδίωξα να κατέχω αξίωμα. Τη θέση της προέδρου της Βουλής δεν την ζήτησα και επεδίωξα και, οπότε μου ζητήθηκε να εναλλαχθω σε αξιώματα, αρνήθηκα.
 
Όταν μου προτάθηκε το πρώτο στην τάξη υπουργείο, αρνήθηκα, γιατί η δομή του οδηγεί σε αδιέξοδο.
 
Με πληγώνει, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη ευθυνη για την ανάληψη του έργου να φορτωθεί η χώρα με νέο χρέος προς πληρωμή παλαιότερου χρέους, που η κυβερνηση όφειλε να αποκρούσει.
 
Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες και οι ευθύνες των αντισυμβαλλόμενών μας. Εκείνοι που προκάλεσαν τη χρεοκοπία -και τη χρεοκοπία δεν την προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλα εκείνοι που σήμερα επιχαίρουν ως δικαιωμένοι και η κυβερνηση ευθύνεται που αυτοί επιχαίρουν.
Πρεπει να αναζητηθούν ευθύνες και για τις τελευταίες εξελίξεις.
 
– Ο Τσίπρας είναι δειλός ή προδότης; Συμπράττετε με τον Λαφαζάνη, μόνο και μόνο να μπείτε στη Βουλή;
 
Αν είχα επιθυμία παραμονής στην εξουσία, θα είχα δείξει ευελιξία που δείχνουν άλλοι, θα είχα δεχθεί κατεπείγοντα, θα είχα υποκύψει ακόμα και σε απειλές. Δεν με αφορούν. Δεν συμπράττω με τη Λαϊκή Ενότητα, για να εκλεγώ βουλευτής.
 
Οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με ανέδειξαν πρώτη στην περιφέρειά μου. Δηλώνω παρούσα σε αυτόν τον αγώνα της Αριστεράς.
 
Όταν είπα ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζεται, το πίστευα και πίστευα ότι έπρεπε να τον υπερασπιστεί η ΚΟ, ψηφίζοντας ΟΧΙ.
 
Όταν ο πρωθυπουργος επέλεξε με συνειδητό τρόπο να αποκρούσει αυτή την υπεράσπιση και να δείξει με κάθε τρόπο και μέσω των στενών του συνεργατών, που μου επιτέθηκαν με τον πιο χυδαίο τροπο εντός της κεντρικής επιτροπής και αλλού, αλλά και οταν πλέον επιχειρήθηκε στα μέσα Αυγούστου να στηθεί ένα σκηνικό αιφνιδιασμού της Βουλής, προώθησης του μνημονίου με το χειροτερο τρόπο, με κλειστή Βουλή και όταν επιχειρήθηκε να στοχοποιηθεί όποιος προσπαθούσε να ανακόψει την εκτροπή με τον πιο χυδαίο τρόπο, με διαρροές… Πείστηκα ότι δεν πορευόμαστε πια με τον Αλέξη Τσίπρα στο πεζοδρόμιο μαζί, δεν συμμερίζεται εκείνα για τα οποία αγωνιστήκαμε.
 
Ο Τσίπρας αποφάσισε να διαλύσει το κόμμα του, να το εξαθλιώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όσα κάποιοι εγκατέλειψαν. Καλό θα ειναι να μην κατέλθουν στις εκλογές με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ.
Έδωσα εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν τον εκπροσωπούν οι διαρροές εναντίον μου.
 
Κάποιοι εμφανίστηκαν πολύ γρήγορα πολύ έτοιμοι να πατήσουν το κουμπί και να εμφανίσουν τα μνημόνια.
 
Να απαντήσει ο πρωθυπουργός, γιατί δεν υπήρξε εναλλακτική και γιατί απέρριψε την πρόταση που του κατέθεσα. Γιατι δεν ενεργοποιήθηκαν όλοι οι επιστήμονες. Οι δικηγόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οι διεθνείς μας σύμμαχοι κ.ά. Θα μπορούσαν να βοηθήσουν
 
Όσοι μιλούν για πάταξη της διαπλοκής, σήμερα συμπράττουν με αυτή και μάλιστα για επιθέσεις εναντίον συντρόφων τους.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *