Τι πρέπει να προσέχει ο κόσμος στα κομμωτήρια

Οι ατελείωτες ώρες στα κομμωτήρια, το ξεφύλλισμα των περιοδικών, το μασάζ στο λουτήρα και το κους – κους με φίλες αποτελεί και επίσημα παρελθόν, καθώς ο κοροναϊός έφερε… αποστάσεις και πολλούς κανόνες ασφαλείας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των κουρείων και των κομμωτηρίων από 4 Μαΐου, η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες.

Πώς θα λειτουργούν τα κομμωτήρια από 4 Μαΐου

-Απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας 2 μέτρα.

–    Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο με ραντεβού, μέσω τηλεφώνου

–    Oι επιχειρήσεις οφείλουν να συμπληρώνουν κατάλογο με ραντεβού και θα τον δείχνουν στα ελεγκτικά όργανα.

–    Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες.

–    Υποχρεωτική η χρήση γαντιών μιας χρήσης για εργαζόμενους σε κέντρα αισθητικής.

–    Απελευθερώνεται το ωράριο εργασίας από 7 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ και το Σάββατο 7 το πρωί με 9 το βράδυ.

–    Ισχύουν οι περιορισμοί των τετραγωνικών μέτρων, δηλαδή για καταστήματα μέχρι 20 τετραγωνικά θα μπορούν να βρίσκονται εντός 4 άτομα. Αν το κατάστημα είναι 100 τετραγωνικά θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι 12 άτομα.

Αλλάζει ο «θεσμός» των κομμωτηρίων

Σημειώνεται πως απότον χώρο αναμονής θα εξαφανιστούν τα περιοδικά, ενώ όσο οι γυναίκες περιμένουν να… πιάσει η βαφή θα κάθονται σε εξωτερικό χώρο.

Μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθήνας-Πειραιά ( ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη δεν χρησιμοποιούμε από μόνοι μας σεσουάρ, διότι είναι κλειστά και μέσα γίνεται περιστροφή αέρα.

Οπωσδήποτε οι εργαζόμενοι στο κομμωτήριο θα πρέπει να φοράνε γάντια που θα αλλάζουν ανά πελάτη. Δεδομένη είναι η αλλαγή ρόμπας και πετσέτας.

Η κ. Παγώνη μάλιστα προτείνει, να αφήσουμε να περάσει λίγο διάστημα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και μετά να κλείσουμε το ραντεβού μας.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →