Κατάρτιση σε νέες τεχνολογίες για 1.000 ανέργους έως 24 ετών

 

 

Πρόγραμμα κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για 1.000 άνεργους νέους, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, διεξάγει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ). Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν δεξιότητες στην ανάπτυξη Διαδικτύου και κινητής (web and mobile development), στην υπολογιστική νέφους (cloud computing), το ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing), το web design, τη ρομποτική και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Στόχος του προγράμματος αποτελεί η κατάρτιση των συμμετεχόντων, προκειμένου να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που θα τους εξασφαλίσουν εργασία στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.

Στη δράση θα συμμετάσχουν υποψήφιοι από συγκεκριμένους νομούς του βορειοελλαδικού τόξου και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία, την Πέλλα, το Κιλκίς, την Ξάνθη, την Καβάλα και τον Εβρο. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: τη θεωρητική και την πρακτική. Οι άνεργοι νέοι που θα επιλεγούν θα πρέπει να υπολογίσουν ότι οι 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης, που θα παρακολουθήσει κάθε ωφελούμενος, επιδοτούνται προς 5 ευρώ την ώρα.

Αντιστοίχως, οι 260 ώρες πρακτικής άσκησης θα πραγματοποιηθούν σε επιχειρήσεις της περιφέρειάς τους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, και επιδοτούνται με 3 ευρώ την ώρα. Ας σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης καλύπτονται και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβάλλονται έως την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, και ώρα 6.00 μ.μ. στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: edu.sepve.org.gr για τους ανέργους, αλλά και για τις επιχειρήσεις πληροφορικής που θέλουν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310 365130.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *