Τι διάρκεια ζωής έχουν τα καλλυντικά;

 

 

Τα προϊόντα ομορφιάς δεν διαρκούν για πάντα και μπορούν να διατηρηθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς αν κρατήσεις κάποιο από αυτά παραπάνω από όσο πρέπει, είναι πολύ πιθανό να χάσει τα δραστικά του συστατικά ή, ακόμα χειρότερα, να αναπτύξει βακτηρίδια βλαβερά για την υγεία σου.Ιδιαίτερα τα καλλυντικά που προορίζονται για την περιοχή των ματιών απαιτούν μεγάλη προσοχή, αφού χρησιμοποιούνται σε ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος.

Μετά από πόσο καιρό πρέπει να πετάξεις τα καλλυντικά σου

Καταρχάς αν παρατηρήσεις τα παρακάτω σημάδια τότε σημαίνει ότι το προϊόν έχει χαλάσει και πρέπει να το πετάξεις σύντομα(αμέσως):

1.Το καλλυντικό μυρίζει διαφορετικά απ’το κανονικό. Σίγουρα έχεις μυρίσει μια παλιά μάσκαρα.
2.Άλλαξε το χρώμα του.
3.Άλλαξε η υφή. Ναι, μιλάω και για εκείνο το lipgloss, που πλέον όποτε το βάζεις κολλάει τα χείλη σου σαν κόλλα.
4.Δεν έχει την ίδια αίσθηση και το ίδιο αποτέλεσμα όπως άλλοτε. Αγαπούσες μια κρέμα, αλλά πλέον δεν απλώνεται όπως παλιά ή δεν την νιώθεις ίδια.

Μάσκαρα

Πρέπει να την αλλάζεις κάθε 4-6 μήνες. Αν στεγνώσει νωρίτερα τότε πρέπει επίσης να την πετάξεις. Δεν θέλεις να βλάψεις τα μάτια σου.

Make up/Concealer

Η διάρκειά τους είναι 6-12 μήνες. Συνήθως σου τελειώνουν σε τόσο καιρό.

Κάθε 6 μήνες θυμήσου να αλλάζεις τα σφουγγαράκια make-up και πούδρας που διαθέτεις με καινούρια, αντιβακτηριδιακά.

Τips: Πολλά καλλυντικά προϊόντα αναφέρουν στη συσκευασία τους την ημερομηνία λήξης τους δίπλα από ένα εικονίδιο ενός ανοιχτού βάζου. Αναγράφονται επίσης αριθμοί δίπλα από τα γράμματα «Μ» και «Υ», όπου «Μ» ο μήνας και «Υ» ο χρόνος (month-year) που υποδεικνύουν πόσο διατηρείται κάθε προϊόν. Πέρα από την ημερομηνία λήξης πρέπει να θυμάσαι πάντα να αποθηκεύεις τα καλλυντικά σου σε δροσερό και ξηρό μέρος (όχι στο μπάνιο!), να αποφεύγεις να τα μοιράζεσαι με φίλους και φυσικά να τα πετάς αν παρατηρήσεις πως έχουν περίεργη όψη ή μυρωδιά σε σχέση με όταν τα είχες αγοράσει.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *