Ερευνα λέει οτι οι ινδιάνοι είχαν Ευρωπαική προέλευση και καταγωγή

Οι φυλές των Ινδιάνων στην Αμερική ανακαλύφθηκαν και ονομάστηκαν έτσι από τον Χριστόφορο Κολόμβο, ο οποίος φτάνοντας εκεί πίστευε ότι βρισκόταν στην Ινδία. Πρόσφατες έρευνες ωστόσο αποκαλύπτουν ότι τελικά οι Ινδιάνοι έχουν μάλλον στενή σχέση με τους κατοίκους της Ασίας και της Ευρώπης.Σχεδόν το 1/3 των ιθαγενών αμερικάνων έχουν γονίδια που προέρχονται από τους κατοίκους της Δυτικής Ευρασίας, οι οποίοι συνδέονται με τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Μελετώντας ένα κόκαλο βραχίονα ηλικίας 24.000 ετών που βρέθηκε στη Σιβηρία, οι ερευνητές κατάφεραν να αποκαλύψουν την αληθινή προέλευση των αυτοχθόνων πληθυσμών της Αμερικής, ξεκινώντας νέες συζητήσεις για την ταυτότητα των Ινδιάνων.
Οι συγγραφείς της μελέτης πιστεύουν ότι η νέα αυτή ανακάλυψη θα μπορούσε επίσης να δώσει απαντήσεις για την εποικιστική περίοδο του Νέου Κόσμου, που χαρακτηρίζεται από ένα παζλ γενετικών παράδοξων και αρχαιολογικών μυστηρίων.

«Αυτά τα αποτελέσματα ήταν μια μεγάλη έκπληξη για εμάς», δήλωσε ο Εσκε Γουίλερσλεβ, συντάκτης της μελέτης και ειδικός DNA, από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης , στη Δανία .

«Δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Πρόκειται για ένα γονιδίωμα που συνδέει τον σημερινό δυτικό πληθυσμό της Ευρασίας και τους σύγχρονους Ιθαγενείς Αμερικανούς» εξηγεί.

Το οστό ανήκε σε ένα αγόρι ηλικίας τριών ετών και βρέθηκε κοντά στις όχθες της λίμνης Βαϊκάλη στην κεντρική-νότια Σιβηρία. Το DNA αποκάλυψε γονίδια που βρίσκονται σήμερα στη δυτική Ευρασία και στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Οι επικρατούσες θεωρίες υποδεικνύουν ότι οι ιθαγενείς Αμερικανοί κατάγονται από μια ομάδα της Ασιατών της Ανατολής που διέσχισαν τη Βερίγγειο Θάλασσα μέσω μιας γέφυρας γης ίσως και 16.500 χρόνια πριν, αν και ορισμένες τοποθεσίες μπορεί να αποδεικνύουν παλαιότερη άφιξη.

Ωστόσο η πρόσφατη αυτή ανακάλυψη ανατρέπει τα δεδομένα, αφού αποδεικνύει ότι μια σημαντική μειοψηφία των Αμερικανών ιθαγενών στην πραγματικότητα προέρχεται όχι από την Ανατολική Ασία, αλλά από ένα λαό που σχετίζεται με τη σημερινή δυτική Ευρασία.

 

Σχετικό περιεχόμενο

Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία των ινδιάνων
Ας δούμε λοιπόν κάποια στοιχεία σχετικά με την θέση της...
Read more
Κόκκινο Σύννεφο o ινδιάνος που τρόμαξε τους Αμερικάνους
Το "Κόκκινο Σύννεφο" είχε γεννηθεί στις 30 Ιουνίου 1822 –και...
Read more
Τρελό Άλογο ο αρχηγός της φυλής των Σιού
Το τρελό άλογο ο μεγάλος ατχηγός της φυλής των Σιού...
Read more
Η θρυλική ινδιάνικη φυλή Απάτσι
Οι Απάτσι όπως και οι Νάβαχο ξεκίνησαν περί το 850...
Read more
ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →