Καρμανιόλα στις συντάξεις μετά τις εκλογές

Σοκ και Δέος φέρνει στην ελληνική κοινωνία το σχέδιο που επεξεργάστηκε με κάθε μυστικότητα η παραιτηθείσα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για δραματικό ακρωτηριασμό όλων των συντάξεων, στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων έναντι των δανειστών.

Όπως αποκαλύπτουν σημερινά δημοσιεύματα (βλέπε παρακάτω) το σχέδιο προτάθηκε από τον πρώην υπουργό Γ. Κατρούγκαλο, ο οποίος συνέστησε «επιτροπή σοφών» για να προσδώσει «επιστημονικό» κύρος στα εξοργιστικά μέτρα που προβλέπουν:

-Ανώτατη σύνταξη 600 ευρώ, με ενοποίηση κύριας και επικουρικής, δηλαδή ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

-Κατώτατη σύνταξη μεταξύ… 250 και 400 ευρώ, δηλαδή ακόμη και κάτω από τα 392 που προβλέπει η πρόσφατη, επαίσχυντη ρύθμιση Χαϊκάλη.

-Εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, κάτι που αφήνει περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στο μέλλον.

Όπως προειδοποιούν έγκυροι αναλυτές, με άριστη γνώση του προβλήματος (βλέπε για παράδειγμα ανάλυση του Σάββα Ρομπόλη), η υλοποίηση αυτών των μέτρων θα οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο που ακολούθησε η Χιλή του Πινοτσέτ και οι Βαλτικές χώρες μετά την κατάρρευση του παλιού καθεστώτος. Έναν κοινωνικό Καιάδα, ανάλογο με τα «πτωχοκομεία» που γνώρισε η Ευρώπη τον 19ο αιώνα.

Αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά γιατί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βιάστηκε να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές- εξπρές, προκειμένου να κρύψει από τα λαϊκά στρώματα τον βαρύτατο «λογαριασμό» της μνημονιακής της μετάλλαξης, τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν από την 21η Σεπτεμβρίου.

Η άμεση κινητοποίηση μισθωτών και συνταξιούχων για την ανατροπή αυτών των σχεδίων αποτελεί πλέον όρο κοινωνικής επιβίωσης. Η αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Ενότητας», μέσα και έξω από τη Βουλή, θα δώσει δύναμη και προοπτική νίκης σ’ αυτό τον αγώνα για το άνοιγμα ενός νέου, ελπιδοφόρου δρόμου έξω από τα μνημόνια και τις νέες καταστροφές που φέρνουν.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *