Η πώληση των δανείων αδύνατη χωρίς την υπογραφή του οφειλέτη

 

 

Επί 5 ολόκληρα χρόνια (από το 2010) φωνάζω σαν μοναχικός λύκος ότι δεν μπορεί νομικά να γίνει “πώληση” των δανείων σε ξένα funds, χωρίς την υπογραφή συναίνεσης του δανειολήπτη. Και δικαιώθηκα !….παρόλες τις φωνές των συνήθων τρομοκρατών του λαού, για δικό των βρώμικο όφελος, τραπεζιτών (Eurobank κλπ) και δικηγόρων (Καπερνάρος κλπ) και Συμμοριών (Υπέρβαση κλπ). καμία πώληση δανείωου δεν έγινε μέχρι τώρα σε ξένα funds λόγω του παραπάνω σοβαρού νομικού λόγου..
Και τώρα, προσπαθούν – η προδοτική η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και Τρόικα- να βρούν ένα νομικό κόλπο να υπερπηδήσουν τον παραπάνω απαγορευτικό νομικό λόγο….ότι δηλ. πώληση δανείων σε ξένα funds δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υπογραφή συμφωνίας-συναίνεσης του δανειολήπτη.
Κι όμως ΔΕΝ βρίσκουν !….γι αυτό ανέβαλαν την ψήφιση για τα στεγαστικά και τα μικρο-επιχειρηματικά για τον Φεβρουάριο του 2016.

Επίσης, το νομοσχέδιο που συμφώνησαν να φέρουν προς ψήφιση άμεσα τώρα για την πώληση των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων σε ξένα funds, να δούμε πρώτα τι γράφει !…διότι πιστεύω ό,τι και να γράφει, πώληση δανείων σε ξένα funds ΔΕΝ μπορεί να γίνει, επαναλαμβάνω, χωρίς την συναίνεση του δανειολήπτη. Γι αυτό και ο νόμος που θα ψηφιστεί θα είναι σκουπίδι και θα ακυρώνεται ενώπιον των δικαστηρίων από λίγο -όχι πολύ- ικανούς δικηγόρους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η “Πώληση” είναι εντελώς διαφορετική από την “Εκχώρηση Χρέους-Δανείων” σε ξένα funds.
Στην “Πώληση” αλλάζει ο ιδιοκτήτης του δανείου και ιδιοκτήτης του γίνεται το ξένο fund στην θέση της τράπεζας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Γι αυτό και δεν επιτρέπεται να αλλάξει ο ιδιοκτήτης του δανείου χωρίς την συναίνεση του δανειολήπτη, διότι αυτό σημαίνει ότι αλλάζει ο αντισυμβαλλόμενος στην δικαιοπραξία (συμβόλαιο) μεταξύ δανειολήπτη και της τράπεζας και στην θέση της τελευταίας εμφανίζεται αυθαίρετα το ξένο fund !!.

Η “Εκχώρηση” σε ξένο fund πράγματι μπορεί να γίνει χωρίς την υπογραφή του δανειολήπτη, αλλά η αρχική τράπεζα εξακολουθεί να είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ του δανείου κι όχι το ξένο fund. Το ξένο fund, απλά κάνει την “βρωμοδουλειά”. Δηλ. εισπράττει το δάνειο με κάθε (βρώμικο) τρόπο από τον δανειολήπτη. Με άλλα λόγια στην “Εκχώρηση” το ξένο fund, παίζει απλά τον ρόλο του “εισπράκτορα” κι αφού εισπράξει το δάνειο το επιστρέφει στην τράπεζα, αφού κρατήσει την αμοιβή του.

Γαμώ τους δικηγόρους, γαμώ.
Ή είναι ΑΣΧΕΤΟΙ, ή όλοι τους είναι ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ του λαού και τους περιμένει η τύχη των δοσιλόγων μαυραγοριτών της Κατοχής. Και πολύ σύντομα.

Δημ. Αντωνίου

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *