Η νέα εφαρμογή του Facebook για εφήβους

 

 

Το κοινωνικό δίκτυο Facebook λάνσαρε μια νέα εφαρμογή για κινητά που έχει ως στόχο τους εφήβους. Σαν μια άμεση πρόκληση απέναντι στο Snapchat, το Lifestage είναι μια εφαρμογή iOS που βοηθά τα παιδιά να επικοινωνούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας αποσπάσματα-βίντεο από την ημέρα τους. Η εφαρμογή ζητά από τους χρήστες να δημοσιεύσουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες που να δείχνουν τι τους αρέσει, τι δεν τους αρέσει, ποιοι είναι οι καλύτεροι τους φίλοι, οι αγαπημένες τους χορευτικές κινήσεις και πολλά άλλα. Στη συνέχεια, η εφαρμογή ενώνει όλα αυτά τα κλιπ και τις φωτογραφίες μαζί μετατρέποντάς τα σε ένα προφίλ-βίντεο το οποίο οι άλλοι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν.

Στοχεύοντας μάλιστα μόνο σε ηλικίες που πηγαίνουν σχολείο, θα πρέπει κάποιος να είναι κάτω των 21 ετών ώστε να δει τα προφίλ των άλλων.

Εάν μάλιστα πολλοί χρήστες σε ένα σχολείο χρησιμοποιούν την εφαρμογή, τότε αυτή «ξεκλειδώνει» για όλους επιτρέποντας μάλιστα στους χρήστες να έχουν πρόσβαση και στα προφίλ μαθητών από κοντινά σχολεία.

Ποιος είναι όμως ο στόχος του Facebook και γιατί δημιούργησε αυτή την εφαρμογή; Φαίνεται πως οι έφηβοι έχουν κάνει μια στροφή προτιμώντας το Snapchat από το πασίγνωστο κοινωνικό δίκτυο και αυτός είναι ένας τρόπος που βρήκε το Facebook να τους «επαναφέρει». Δεν είναι η πρώτη φορά που το διάσημο κοινωνικό δίκτυο ανταγωνίζεται ευθέως κάποιο άλλο δίκτυο και αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» μπήκε το Snapchat.

Λέγεται μάλιστα ότι ιθύνων νους αυτής της νέας εφαρμογής είναι ένας 19χρονος που ξέρει τον παλμό των εφήβων. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι τι επιτυχία θα έχει και σε ποιες χώρες θα είναι διαθέσιμο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *