Η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται στις 31 Δεκεμβρίου 2015 – Και η κυβέρνηση πιάνει καστανάδες

 

 

Ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης μιλώντας στο Κόκκινο τόνισε πως έχουν ελεγχθεί συνολικά 1200 υποθέσεις η κάθε μία από τις οποίες αποφέρει έσοδα στο δημόσιο έως 600.000 ευρώ. Έπισήμανε επίσης τον κίνδυνο παραγραφής των περιπτώσεων της λίστας Λαγκαρντ  στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 αν δεν μεριμνήσει η νέα κυβέρνηση.

 

Συγκεκριμένα υπογράμμισε τα εξής:

«Σε ότι αφορά τις λίστες δεν έχει ελεγχθεί το μεγάλο ποσοστό και κινδυνεύουν με παραγραφή αν τις αγνοήσει η επόμενη βουλή στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ από τις 2062 περιπτώσεις έχει τελειωσει ο ελεγχος σε πάνω από 150 υποθέσεις. »

« Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα για ελεγκτικό έργο. Εχουν ελεγχθει συνολικά 1200 υποθέσεις  η καθεμία από τις οποίες φέρνει έσοδα στο δημόσιο 600.000 ευρώ. Έχει προκύψει δυνατότητα φορολογικών εσόδων για πάνω από   600 εκ. ευρώ από τους ελέγχους»

«Τα έσοδα του δημοσίου από φορολογία ήταν αυξημένα τον Αύγουστο κατά 600 και πλέον εκατομύρια σε σχέση με τον περσινό. Τον Αύγουστο μόνο έγιναν 25.000 φορολογικοί έλεγχοι έναντι 9.000 που έγιναν πέρσι. Αυτό αναμένεται να αποδώσει στον ΦΠΑ τον Οκτώβριο»

«Συνεχίζεται η προσπάθεια δεν έχουμε σταματήσει ούτε μία μέρα να πληρώνουν όλοι χωρίς διακρίσεις και ανάλογα με τις δυνατότητες του»

«Δέχομαι επιθέσεις σε σχέση με το θεμα του ΕΝΦΙΑ. Δεν σχετίζεται με την προεκλογική εκστρατεία η αναβολή της καταβολής.»

«Θα έρθουν τα εκκαθαριστικά το επόμενο χρονικό  διάστημα η πρώτη δόση θα ερθει στα τελη Οκτώβρη
για το μεγάλο ποσοστό φορολογούμενων το ποσό θα κυμαίνεται στο ύψος του 2014»

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *