Η Ελλάδα ψυχοραγεί.Τι μπορει να τη σώσει!

 

 

Η Ελλάδα εξαφανίζεται ως κράτος και κατά πως πάμε πεθαίνει και ως έθνος, υπάρχει μόνο μία πηγή αίματος για μια σωτήρια μετάγγιση την τελευταία αυτή ώρα:

Αυτή η πηγή σωτηρίας ήταν όπως πάντα: Οι Έλληνες της Διασποράς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι αιτίες που φτάσαμε έως εδώ

Υπάρχει, όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον, ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που υποδουλώνει τα κράτη, ώστε να επικρατήσει στο τέλος το δυνατότερο από αυτά και να επιβάλλει την θέληση του. Το σύστημα αυτό είναι απλό: δανείζουν τα κράτη τεράστια ποσά, με την συναίνεση των κυβερνώντων, όπως αποκάλυψε ο Τζων Πέρκινς στο βιβλίο του «Εξομολογήσεις ενός οικονομικού δολοφόνου», με την πρόφαση να κάνουν έργα μεγάλης πνοής, να φτιάξουν αεροδρόμια, σιδηροδρόμους, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρική ενέργεια, γέφυρες, αρδευτικά έργα, να αγοράσουν στρατιωτικό υλικό για την άμυνα της χώρας κτλ.

Οι οικονομικοί δολοφόνοι φουσκώνουν αυτούς τους προϋπολογισμούς και τελικά το δάνειο δίνεται με την προϋπόθεση οι εκτελέσεις των έργων να ανατίθενται σε συγκεκριμένες εταιρίες ή το κράτος που δανείζεται να αγοράζει προϊόντα συγκεκριμένων κρατών. Οι οικονομικοί δολοφόνοι φροντίζουν τα ποσά που παραχωρούνται από τους δανειστές να είναι τόσο μεγάλα, ώστε στο τέλος τα κράτη να μην μπορούν να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους και να αναγκάζονται να υπακούουν στα κελεύσματα των δανειστών. Έτσι τα κράτη χάνουν την εθνική κυριαρχία τους.

Προκαλείται συντοχρόνως ένας φαύλος κύκλος οικονομικών απορρυθμίσεων, όπου οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης που είχαν δανειστεί, να χάνουν την εργασία τους, τα σπίτια τους, την επιχείρησή τους, την οποιαδήποτε περιουσία τους αλλά και τα κράτη να αναγκάζονται να πουλήσουν την περιουσία του κράτους, την δημόσια περιουσία, για ένα κομμάτι ψωμί.

Στην Ελλάδα έγινε ακόμα κάτι χειρότερο. Τα δανεικά που μας έδωσαν δεν πήγαν παρά ελάχιστα σε έργα υποδομής. Αντιθέτως πήγαν στους ημετέρους ψηφοφόρους για να κρατηθεί η εκάστοτε κυβέρνηση στην εξουσία. Μεγάλα ποσά δαπανήθηκαν βέβαια για την άμυνα, όπου εκεί έγινε και το μεγάλο γλέντι των ημετέρων με τις τεράστιες μίζες και την υπερτιμολόγηση.

Το μεγάλο έγκλημα ξεκίνησε με τον Ανδρέα Παπανδρέου που γνώριζε πολύ καλά τι έκανε, αφού ήταν οικονομολόγος και που κατέληξε να πει την συβιλλική γνωστή φράση «Τσοβόλα δώστα όλα» εννοώντας δώστα όλα, όσα δανειστήκαμε, στους δικούς μας να αγοράσουν αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, σπίτια, πολυτελείς συσκευές ή να τα βγάλουν στο εξωτερικό ώστε να συνεχίσουν να μας ψηφίζουν και τα παιδιά τους να μπορούν να κάθονται στις καφετέριες ολημερίς με τά φραπεδάκια τους και να χαζεύουν τα υπόλοιπα κορόιδα που τρέχουν ιδρωμένοι να βγάλουν το μεροκάματο.

Ένας φίλος από την Ελλάδα μου έλεγε ότι έκανε μια πρόχειρη δημοσκόπηση μιλώντας με τα παιδιά που κάθονταν μέρα μεσημέρι σε μια από αυτές τις καφετέριες και ανακάλυψε ότι ήταν στην πλειονότητά τους παιδιά γονέων που εργάζονταν στο δημόσιο ή είχαν δοσοληψίες με το δημόσιο, ήσαν δηλαδή…. υπηρέτες του «δημοσίου συμφέροντος» όπως λέγονταν τότε οι …υπηρέτες του Ανδρέα Παπανδρέου. Όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις εξακολούθησαν τον δανεισμό με τον ίδιο ρυθμό, «χώνοντας» την Ελλάδα σε ένα τεράστιο χρέος που δεν ήταν βέβαια σε καμία περίπτωση βιώσιμο. Οι πολιτικοί όμως και οι δημοσιογράφοι υποστήριζαν, παρά ταύτα, ότι ήταν βιώσιμο έτσι ώστε να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ και να καταστεί μη βιώσιμο ακόμα και με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Μια πρόταση για τη λύση αυτής της εθνικής τραγωδίας

Δεν χρειάζεται βέβαια να εισέλθω στις λεπτομέρειες αυτής της άθλιας διαδικασίας κλεψιάς, κατασπατάλησης και αποστράγγισης του δημοσίου χρήματος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Εκείνο που με ενδιαφέρει αυτή την ώρα είναι τι μπορεί να γίνει πρακτικά ώστε να σωθεί η Ελλάδα. Νομίζω ότι υπάρχει ένας και μόνο τρόπος. Να γεμίσουν οι τράπεζες με ελληνικό χρήμα από το εξωτερικό.

1. Η κυβέρνηση να αποτανθεί σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού και να τους ζητήσει να φέρουν ένα μέρος των χρημάτων τους σε ελληνικές τράπεζες.

2. Τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν σε ειδικούς λογαριασμούς ανάπτυξης με ειδικά προνόμια. (Τα προνόμια αυτά να τα προσδιορίσουν ειδικοί οικονομολόγοι).

3. Να δημιουργηθεί μια παγκόσμια κίνηση για την κινητοποίηση όλων των Ελλήνων του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού παρακινώντας όλους τους φίλους της Ελλάδος να συνεισφέρουν σε αυτόν τον ειδικό λογαριασμό ανάπτυξης.

4. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν αυστηρά, μόνο για ανάπτυξη.

5. Φύλακες και ελεγκτές των λογαριασμών αυτών να είναι μια Επιτροπή υπό την ηγεσία της Ζωής Κωσταντοπούλου, η οποία θα ελέγχει το πως χρησιμοποιούνται αυτά τα χρήματα ώστε να πηγαίνουν πράγματι σε παραγωγικές επενδύσεις.
Έχω γράψει σε προηγούμενο άρθρο μου όλες αυτούς τους τομείς δραστηριότητας που μπορούν να αναπτυχθούν (παρατίθενται στο τέλος του άρθρου). Κυρίως πρέπει το κράτος να γίνει αύταρκες σε τρόφιμα και ένδυση, βοηθώντας την ανάπτυξη μικρών βιομηχανιών και συνεταιρισμών.

6. Η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης πρέπει να καταλήξει σε μια παγκόσμια συνέγερση της συνείδησης των απανταχού Ελλήνων ότι η Ελλάδα χάνεται, εάν σε αυτή την κρίσιμη ώρα δεν βοηθήσουν όλοι οι Έλληνες και οι φιλέλληνες με τον οβολό τους. Όλοι οι σημαντικοί Έλληνες της διασποράς πρέπει να προσεγγισθούν προσωπικά, να ενημερωθούν όλοι οι οργανισμοί και οι ελληνικές οργανώσεις από ειδικό κλιμάκιο που θα αναλάβει την καμπάνια της ενημέρωσης. Να ζητηθεί η συμβουλή και συνδρομή των απανταχού Ελλήνων με ιδέες και προτάσεις.

7. Εκτός από τα χρήματα των Ελλήνων του εξωτερικού, υπάρχουν σε τράπεζες καταθέσεις Ελλήνων που ξεπερνούν κατά εκτιμήσεις τα 100 δισεκατομμύρια και προέρχονται από τους γηγενείς Έλληνες. Αυτά τα χρήματα στην πλειονότητά τους έχουν προκύψει από αυτούς που συναλλάσσονταν με το κράτος ή δούλευαν γι’ αυτό. Ήσαν οι.. υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος…

8. Εάν δεν υπάρξει αυθόρμητη προσφορά των χρημάτων αυτών, να ζητήσει η κυβέρνηση τις λίστες από την ΤτΕ για τους Έλληνες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό τα τελευταία τριάντα χρόνια και, εάν θέλουν, να έχουν την δυνατότητα να τα επαναπατρίσουν χωρίς να υπάρχει έλεγχος ή συνέπειες.

9. Τα χρήματα να τα εγγυηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος και να δεσμευθούν για τρία χρόνια τουλάχιστον χωρίς εγγυημένο επιτόκιο. Το επιτόκιο να καθορισθεί εκ των υστέρων και αφού έχει αρχίσει η ανάπτυξη, οπότε και θα φανεί η οικονομική επιτυχία του σχεδίου και τότε θα μπορούν οι καταθέτες να αποσύρουν τα χρήματα τους.

10. Για όσους αρνηθούν να τα επαναφέρουν, η Τράπεζα της Ελλάδας να δώσει τα ονόματα και τα ποσά που έβγαλαν στο εξωτερικό και να γίνει αυστηρός έλεγχος από μια επιτροπή «εντίμων δικαστών» που θα επιβλέπει τους εφοριακούς ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

11. Να δημευθούν οι περιουσίες των πολιτικών προσώπων που έκαναν περιουσίες κατά τη θητεία τους στην πολιτική. Να μην φυλακισθούν αλλά να δημευθεί όλη η περιουσία τους καθώς και αυτή των παιδιών τους.

12. Το ίδιο να δημευθούν οι περιουσίες των δημοσίων υπαλλήλων που δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν τις περιουσίες που απέκτησαν (κυρίως πρώην εφοριακών, διευθυντών πολεοδομικών γραφείων, δημοσίων οργανισμών κτλ.) Εάν όμως αυτοί καταθέσουν τα χρήματα τους σε ελληνικές τράπεζες να μην διώκονται.

13. Από τους λογαριασμούς αυτούς οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να διακινούν μόνο ένα μέρος εάν υπάρξει αποδεδειγμένη ανάγκη.

14. Να ζητηθεί να επαναφέρουν τα χρήματα που έβγαλαν στις τράπεζες του εξωτερικού οι πολιτικοί, βουλευτές και υπουργοί, πρώην και νυν, καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων και Πρόεδροι Δημοσίων Οργανισμών.

15. Να αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ και να ζητηθεί η συνδρομή των υπηρεσιών που θα φέρουν στην επιφάνεια τις off shore εταιρίες.

16. Να αξιοποιηθεί η έρευνα που έκανε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου για το χρέος, τα οικονομικά σκάνδαλα και την οικονομική διαπλοκή που υπήρξε, ώστε να υποχρεωθούν οι δανειστές να μειώσουν το χρέος.

17. Να απαιτήσουμε τελικά τα χρωστούμενα από τη Γερμανία για τις πολεμικές αποζημιώσεις και να μας δώσουν επιτέλους και αυτοί πίσω τα δανεικά που μας υποχρέωσαν να τους δώσουμε στην περίοδο της κατοχής.

18. Να ζητηθεί από τους δανειστές μια αναβολή της καταβολής του χρέους για δύο χρόνια ώστε να πάρει μπροστά η οικονομία της χώρας.

Αυτή είναι η μόνη συνολική λύση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει. Όλες οι άλλες λύσεις θα βυθίζουν όλο και περισσότερο τη χώρα στο χρέος και το κράτος θα χάνει όλο και περισσότερο την εθνική του κυριαρχία μέχρις ότου την απωλέσει εντελώς. Τότε θα επέλθει το χάος που θα καταλήξει σε εθνική τραγωδία και η Ελλάδα θα οδηγηθεί στο να κυβερνιέται από ανδρείκελα, όχι από Έλληνες αλλά από μισέλληνες.

 

Ποια θα είναι η ανάπτυξη;
Οι προτάσεις που ακολουθούν είναι μόνο μερικές ιδέες από τις χιλιάδες που θα σκεφθούν οι πολυμήχανοι Έλληνες. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να την καταπιεί το τσουνάμι που έρχεται.

Φορολογία
Αποδείχθηκε ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι εύκολο να παταχθεί στην Ελλάδα. Ωστόσο εάν φορολογούνται οι υπερβολικές καταθέσεις και τα εμβάσματα που φεύγουν στο εξωτερικό, δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο οι έντιμοι Έλληνες. Να φορολογούνται οι καταθέσεις αυτών που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που έχουν στις τράπεζες όχι μόνο σήμερα αλλά και αυτά που είχαν πριν από την κρίση του 2008. Να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί να δούμε πόσοι «υπηρέτες του Δημοσίου συμφέροντος» θα εμφανιστούν σε αυτές τις λίστες.
Να φορολογηθούν με 20% τα εμβάσματα που ήδη έφυγαν στο εξωτερικό τα τελευταία 5 χρόνια είτε από Έλληνες είτε από μετανάστες.

Οι αγορές ακινήτων θα γίνονται μόνο με φορολογημένα χρήματα.

Ο ΦΠΑ να μειωθεί σε όλα τα είδη και υπηρεσίες στο 10% χωρίς να υπάρχει επιστροφή χρημάτων. Να παραμένουν όλα στο κράτος.
Τα παντός είδους κέρδη των ατόμων από τις επιχειρήσεις να φορολογούνται με 15%, αφού όμως έχουν αναγνωρισθούν τα έξοδα διαβίωσης τους με αποδείξεις, για τις οποίες θα έχουν ήδη πληρώσει ΦΠΑ 10% υπέρ του κράτους.
Η μη βεβαίωση ΦΠΑ να επισύρει βαρύτατες οικονομικές ποινές.
Όλοι οι ξένοι που διατηρούν επαύλεις, οικίες, διαμερίσματα  κτλ. στην Ελλάδα να μπαίνουν αυτόματα στην κατηγορία των φορολογουμένων για Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία, εφόσον είναι προφανές ότι έχουν μεγάλη περιουσία και στην χώρα τους μιας και μπορούν να διατηρούν εξοχικά και στην Ελλάδα. Να φορολογούνται π.χ. με 4 ευρώ το τετραγωνικό το χρόνο. Από ένα εκατομμύριο σπίτια ξένων, με μέσο όρο 100 τμ Χ 4 = 400 Χ 1.000.000 σπίτια = 400 εκατ. ευρώ εισπράξεις κάθε χρόνο μόνο από τους ξένους, με τους μετριότερους υπολογισμούς.
Για να μην πάει τελικά ολόκληρη η Ελληνική γη σε χέρια ξένων να ισχύσει ο νόμος που ισχύει στην Αγγλία. Η γη και τα υπερκείμενα σε αυτήν δεν θα πωλούνται ισόβια αλλά θα παραχωρούνται για εκατό χρόνια σε κάποιον πχ. εάν κάποιος πωλήσει το κτίριο ή τη γη που έχει αγοράσει πριν από δεκαπέντε χρόνια, ο νέος ιδιοκτήτης θα το αγοράζει και θα το κατέχει για τα υπόλοιπα 85 χρόνια και ούτω καθ’ εξής. Έτσι όλη η γη και όλα τα υπερκείμενα κτίσματα θα ξαναγυρίζουν πάντα στο ελληνικο δημόσιο.

Για να υπάρξει ανάπτυξη και να γίνουν επενδύσεις
Για τα τρία αυτά χρόνια που θα έχουμε αποστασιοποιηθεί από την Ε.Ε., η Τράπεζα της Ελλάδος θα κόψει δικό της χρήμα και θα καθορίσει την ισοτιμία του.
Οι δήμοι και οι περιφέρειες θα μπορούν να προγραμματίσουν μεγάλα έργα με χρηματοδότηση από το ελληνικό χρήμα ενώ θα δοθεί εργασία σε χιλιάδες σημερινούς ανέργους. Το χρήμα αυτό θα δίδεται με τη μορφή κουπονιού, με τα οποία οι εργαζόμενοι θα μπορούν να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες, έως ότου ξεκινήσει και πάλι η χρήση του ευρώ -εάν υπάρχει ακόμα.
Έργα υποδομής, όπως υδροηλεκτρικά έργα, δημιουργία λιμνών με φράγματα σε πλάγιες βουνών που θα συλλέγουν νερό για να χρησιμοποιείται σε ποτιστικές καλλιέργειες.
Να ανασυσταθεί η ΜΟΜΑ και να ξεκινήσει η δημιουργία δρόμων (προσβάσεις) σε παραλίες που μπορεί να αξιοποιηθούν τουριστικά.
Κινητοποίηση όλων των αγροτών και στήριξη τους οικονομικά με ελληνικό χρήμα για να παράγουν ότι χρειάζεται από τρόφιμα η Ελλάδα. Καμιά εισαγωγή σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα δεν πρέπει να γίνεται μετά από δύο χρόνια.
Να ξεκινήσουν μονάδες κτηνοτροφίας με στήριξη από δήμους και περιφέρειες.
Να δημιουργηθούν βιομηχανίες για φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα.
Να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά σε όλες τις πρόσφορες πλαγιές των άγονων βουνών και ανεμογεννήτριες στις κορυφές. Η Ελλάδα θα μπορεί να προμηθεύει όλη την Ευρώπη με καθαρή ενέργεια που θα την πουλάμε ακριβά εισπράττοντας συνάλλαγμα. Το σύνθημα θα είναι κανένα άγονο βουνό ακάλυπτο. Πολύ σύντομα, εάν ξεκινήσουμε εμείς, θα έλθουν μεγάλοι επενδυτές να συνδράμουν.
Να υποχρεωθούν όλα τα νέα κτίρια να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά στις ταράτσες τους και η αξία του ρεύματος που θα παράγουν να μοιράζεται στους ιδιοκτήτες ανάλογα με το ποσόν που συνέβαλαν στην αρχική επένδυση.
Ηλεκτροκίνηση, να δοθούν άμεσα άδειες ώστε να μετατρέπονται τα συμβατικά αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά. Υπάρχουν έτοιμες μονάδες μηχανολόγων που δεν μπορούν να προχωρήσουν εξαίτιας της υπάρχουσας νομοθεσίας. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν εξαιρετική για την μετακίνηση μέσα στην πόλη και θα άνοιγε πολλές θέσεις εργασίας. Συγχρόνως θα μείωνε την μόλυνση του περιβάλλοντος.
Να δημιουργηθούν νέες μονάδες παραγωγής μπαταριών έτσι ώστε η κίνηση να περάσει σιγά σιγά στην ηλεκτροκίνηση που θα ενισχύεται από την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά.
Για όλα τα εισαγόμενα τρόφιμα η φορολογία να είναι μεγάλη ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι εισαγωγές. Ιδιαίτερα σε είδη πολυτελείας.
Οποιοσδήποτε οργανώνει εξαγωγικές μονάδες θα πρέπει να επιδοτείται με προσωπικό από την δεξαμενή της πληθώρας των δημοσίων υπάλληλων.
Οι διαδικασίες για τέτοιες νέες επιχειρήσεις από Έλληνες να είναι σύντομες και να δίνονται οι σχετικές άδειες αμέσως μετά την αίτηση. Να μην μεσολαβεί επίσκεψη σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά να αποστέλλονται τα έγγραφα ηλεκτρονικά (στατική μελέτη, περιβαλλοντική και άλλες μελέτες) και με την ευθύνη των σχετικών επιστημόνων η άδεια να “έρχεται» μέσω διαδικτύου. Να υπάρχει έλεγχος μετά την εγκατάσταση και αφού έχει ορθοποδήσει η επιχείρηση.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε:
Το κλίμα(καλλιέργειες: πορτοκαλιές, λεμονιές, ελιές, σταφύλια, ροδάκινα, φράουλες κτλ. Όλα αυτά μπορούν και πρέπει να εξάγονται.
Τα νησιά, να υποστηριχθούν καλύτερα με έργα υποδομής.
Τα άγονα νησιά πρέπει να αξιοποιηθούν: Για τα άγονα χρειάζεται οργάνωση με τεχνητά λιμάνια και επιδότηση αυτών που θα μείνουν στα άγονα νησιά.
Ο Τουρισμός. Να μειωθούν οι τιμές ώστε να υπάρξει ανάκαμψη. Να υπάρξουν όμως αυστηρότερα μέτρα φορολογίας σε μικρές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια που φοροδιαφεύγουν σήμερα.
Η Ναυτιλία. Να δοθούν τα ίδια κίνητρα που έχουν οι εφοπλιστές στα ξένα κράτη ώστε να επανέλθει ο στόλος στην Ελλάδα με μόνη δέσμευση να έχουν ελληνικά πληρώματα. Να επαναλειτουργήσουν τα ναυπηγεία μας.
Οι Ιχθυοκαλλιέργειες. Το κλίμα και οι θαλάσσιες προσβάσεις είναι τέτοιες ώστε να μπορούμε να προμηθεύουμε με ψάρια όλη την Ευρώπη. Πόντιση τεχνητών υφάλων γύρω από τα νησιά μας ώστε να δημιουργηθούν φωλιές για την αναπαραγωγή των ψαριών και συνδυασμός αυτών των περιοχών με τον αλιευτικό τουρισμό όπου ο τουρίστας θα ψαρεύει, θα τρώει το ψάρι που έπιασε και τελικά θα έχει πληρώσει πολύ καλά και ευχαρίστως όλη αυτή την διαδικασία της απόλαυσής του.
Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με ενοικίαση όχι πώληση.
Δεν αγγίζω το θέμα της εκμετάλλευσης του ορυκτού και υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας γιατί χρειάζονται ειδικές διατάξεις. Ένα μπορεί και πρέπει να ειπωθεί τούτη την ώρα. Ότι πάνω σε αυτή την αναμπουμπούλα δεν πρέπει να πουληθεί τίποτα από το δημόσιο πλούτο και όποιοι το τολμήσουν να θεωρηθούν προδότες.
Πολλοί θα πρέπει να αφήσουν το βόλεμα τους και να γυρίσουν στα χωριά τους και να δραστηριοποιηθούν με μικρές βιοτεχνίες, με αγροτικά προϊόντα, με οικολογικές καλλιέργειες, με μικρά καταστήματα, με μικρές κτηνοτροφικές φάρμες παραγωγής, με βιομηχανίες εμφιαλώσεως ελαιόλαδου κτλ.

Για να υπάρξει πραγματική ανάκαμψη θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να εργασθούν σκληρά και να γίνουν παραγωγικοί. Πολλοί θα χρειασθεί να αλλάξουν επάγγελμα.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει να συμφωνήσουν τα κόμματα να απαγορευθεί δια νόμου ο «κομματικός συνδικαλισμός». Η δικαιοσύνη στην εργατική τάξη θα εξασφαλίζεται με λαϊκές συνάξεις των σωματείων τους. Οι εργαζόμενοι θα παίρνουν τις αποφάσεις με άμεση ψηφοφορία.

Θα πρέπει επίσης να υπάρξει μια ομάδα δημοσιογράφων που να αναζητούν την αλήθεια και θα την λένε στο λαό ενώ θα πρέπει να αναδειχθούν καινούριοι πολιτικοί, μιας διαφορετικής κουλτούρας, που θα νοιάζονται πραγματικά για την Ελλάδα. Όχι ότι δεν υπάρχουν και σήμερα, αλλά το σύστημα είτε τους έχει εξοντώσει ή τους έχει αδρανοποιήσει.

Με άλλα λόγια, μια Νέα Ελλάδα πρέπει να ανατείλει και μάλιστα σύντομα!

 

ithesis.gr

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *