Ταξίδεψε στην εποχή των δεινοσαύρων με το Google Arts & Culture

Ένα νέο πολύ ενδιαφέρον project ξεκινάει από σήμερα η Google σε συνεργασία με 50 ηγετικά ιδρύματα Φυσικής ιστορίας αλλά και με επιστήμονες από όλο τον κόσμο.Μέσω της ιστοσελίδας Google Arts & Culture, η Google επιθυμεί να κάνει εφικτή την εξερεύνηση του κόσμου όπως ήταν εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν οι δεινόσαυροι κυβερνούσαν τον πλανήτη μας και «τρομακτικά αρπακτικά έλεγχαν και κυρίευαν τους ωκεανούς». Με το ενδιαφέρον του κόσμου να παραμένει μεγάλο ειδικά μετά και από προσφατες κινηματογραφικές ταινίες, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερες από 150 διαδραστικές ιστορίες από ειδικούς, 30 εικονικές περιηγήσεις και 300.000 φωτογραφίες και βίντεο.

[youtube height=”315″ width=”560″ align=”left|right|none”]https://www.youtube.com/watch?v=EH9teyWO_sw[/youtube]

Το project είναι συμβατό και με συστήματα εικονικής πραγματικότητας όπως το Google Cardboard προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να βλέπει διάφορα μοντέλα δεινοσαύρων που έχουν δημιουργηθεί με βάση τους σκελετούς που έχουν βρεθεί αλλά και την προσθήκη εικονικού δέρματος με βάση στοιχεία επιστημόνων. Άλλες δυνατότητες που έχει στη διάθεσή του ο χρήστης είναι

  • η επιστροφή στο χρόνο 4.6 δισεκατομμύρια χρόνια πριν με τη συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ταξιδεύοντας πίσω στην ιστορία της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη, που ξεκινά από τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος, και συνεχίζεται με την άνοδο και την πτώση του προϊστορικού κόσμου.
  • Περιήγηση μέσω Street View ανάμεσα στους δεινόσαυρους της Νέας Υόρκης και εξερεύνηση 30 μουσείων Φυσικής Ιστορίας από την Αυστραλία μέχρι τη Ρωσία
  • Προβολή 3.000 ειδών σε προβολή μέσω μιας γιγαντιαίας ψηφιακής βιβλιοθήκης και δυνατότητα να ανακαλύψουμε πως μπορεί να ήταν οι δικοί μας πρόγονοι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα g.co/naturalhistory ή να κατεβάσουν την εφαρμογή για iOS ή Android. Για τους δασκάλους υπάρχουν 20 νέες περιηγήσεις της Google μέσα από αυτή την ιστοσελίδα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *