Η Mozilla ανακοίνωσε την ταχύτερη έκδοση μέχρι σήμερα

 

 

Η Mozilla ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του Firefox browser, η οποία θα είναι ταχύτερη και θα μειώσει την χρήση μνήμης. Ο Firefox 54 μπορεί πλέον να χειρίζεται περισσότερες από μια ξεχωριστές διεργασίες ταυτόχρονα. Ο Firefox 54 έχει ανοίξει το ανώτερο όριο των διεργασιών από μια σε τέσσερις, αν και οι χρήστες μπορούν να το προσαρμόσουν για περισσότερες εισάγοντας “about: config” στην address bar και να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις.

Ο χειρισμός περισσότερων διεργασιών ταυτόχρονα, είναι ένα χαρακτηριστικό που άλλοι browsers, όπως Google Chrome, διαθέτουν εδώ και καιρό.

Η νέα έκδοση του Firefox είναι ταχύτερη και σε online browser speed τα πήγε καλύτερα από Chrome και Safari, ακόμη και μετά από 20 ανοιχτά tabs. Ο Nick Nguyen, product vice president του Firefox αποκαλεί το update ως τη “μεγαλύτερη αλλαγή στον κώδικα του Firefox”.

Αυτό σημαίνει ότι μια βαριά σελίδα δεν θα επηρεάζει την ανταπόκριση και την ταχύτητα των υπόλοιπων καρτελών. Διαχωρίζοντας τα tabs σε διαφορετικές διεργασίες, εκμεταλλευόμαστε καλύτερα το hardware του υπολογιστή προσφέροντας την ταχύτερη δυνατή εμπειρία στον χρήστη”, αναφέρεται σε blog post.

Μέχρι στιγμής ο Firefox βασιζόταν σε μια ενιαία διαδικασία λειτουργικού συστήματος για να φορτώσει ταυτόχρονα πολλές καρτέλες μεγέθους 2.5 Μegabyte. Συγκριτικά, ο Google Chrome εκτελεί μια διαδικασία για κάθε καρτέλα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *