Επίθεση Θεοδωράκη στην κυβέρνηση για την εκχώρηση της περιουσίας

 

 

«Οι καθυστερήσεις σας, οι παλινωδίες σας σε συνδυασμό με την ανικανότητά σας στοιχίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού,  εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στη κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια. Επικεντρώνοντας στο Υπερταμείο τόνισε ότι η εκχώρηση της διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας στους πιστωτές για 99 χρόνια «θα μας κάνουν Αργεντινή. Δεν θα μας μείνει τίποτα».

Αυστηρή κριτική άσκησε και για τους νέους φόρους και μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μετά από κάθε, ‘σκληρή’ διαπραγμάτευση που κάνετε, ανεβάζετε του φόρους. Έλεος, μην διαπραγματεύεσθε άλλο».

«Ζούμε μια αντιστροφή ρόλων: εσείς ξεπουλάτε, οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται και ο λαός κοιτά αποσβολωμένος. Και είστε έτοιμοι -το βλέπω- μετά την ανακάλυψη της γοητείας της Μέρκελ να ανακαλύψετε και τη γοητεία του κ. Σόιμπλε Συνέχεια ο Τσίπρας στείνει παγίδες στους κακούς και συνεχώς πέφτει ο ίδιος μέσα» τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης, πρόεδρος του Ποταμιού.

Αναφερθείς στους μήνες που προηγήθηκαν με το κλείσιμο των τραπεζών και τη μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της διαπράγματευσης, που τώρα αναγκάζει την κυβέρνηση να τα ξεπουλήσει όλα, εξεξίξεις για τις οποίες -όπως είπε- το Ποτάμι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε:

«Πότε θα το μάθετε; Ο χρόνος είναι το πραγματικό χρήμα στην πολιτική. Και οι καθυστερήσεις σας, οι παλινωδίες σας σε συνδυασμό με την ανικανότητά σας στοιχίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό. 86 δισ κόστισε η λεβέντικη διαπραγμάτευση. 45 δισ. σηκώθηκαν από τις τράπεζες από τότε που αναλάβατε την κυβέρνηση.

«Το ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2015 και εκκρεμεί ακόμη παγιώνει το κλίμα απαισιοδοξίας για την οικονομία. Και παρατείνει την ύφεση και μέσα στο 2016. Δεν τα λέμε εμείς, τα λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *