Επιστήμονας κατάφερε να αντιστρέψει την γήρανση

Ο επιστήμονας από το Χάρβαρντ ισχυρίζεται ότι κατάφερε να σταματήσει τη διαδικασία της γήρανσης σε ποντίκια.

Ο Δρ David Sinclair από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ δήλωσε ότι έχει μελετήσει τη γήρανση σε ποντίκια και βρήκε ένα μόριο που μπορεί να αντιστρέψει τη γήρανση σε αυτά. Είπε ότι αφού έβαλε τα ποντίκια να το πίνουν για μια εβδομάδα είχαν περισσότερη ενέργεια, μπορούσαν να τρέξουν περισσότερο από πριν και όταν εξετάστηκαν τα όργανα τους είχαν αναζωογονηθεί.

 

Ο Sinclair συνέχισε λέγοντας ότι οι μελέτες ήταν συναρπαστικές, αλλά ταυτόχρονα ανησυχητικές. Ο επιστήμονας είπε ότι με λίγα λόγια η ιστορία της έρευνας είναι ότι οι άνθρωποι λέγεται ότι έχουν μια πρωτεΐνη στο σύστημά τους, που όταν είναι νέοι διορθώνει βλάβες στο DNA. Ωστόσο, όσο μεγαλώνουν μια διαφορετική πρωτεΐνη μπλοκάρει αυτή την αρχική και αυτό οδηγεί σε βλάβη στο DNA που με την σειρά του φέρνει τα χαρακτηριστικά της γήρανσης.

Ο Sinclair πιστεύει ότι έχει βρει ένα μόριο το οποίο μπορεί να μεταφερθεί μεταξύ των πρωτεϊνών και αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία επισκευής του DNA λειτουργεί και πάλι. Αυτή τη στιγμή ο Sinclair έχει δει τα αποτελέσματα να λειτουργούν μόνο στα ποντίκια και συνέχισε λέγοντας ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα για να μπορέσουμε να δούμε τα ίδια αποτελέσματα και σε ανθρώπους.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *