Το εμβόλιο διχάζει τους Έλληνες – Ποιες ηλικίες λένε «όχι»

Τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης περιμένει το εμβόλιο για τον κοροναϊό, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει και το μεγαλύτερό μας όπλο απέναντι στον φονικό ιό, στη χώρα μας οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι αναφορικά με τον εμβολιασμό.

Ενδεικτικά είναι τα ευρήματα δύο δημοσκοπήσεων, αναφορικά με τον εμβολιασμό στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, το 51% απαντά ότι θα ήθελε να κάνει το εμβόλιο όταν κυκλοφορήσει αρχές του 2021. Ωστόσο, ένα ένα 41% λέει ότι δεν θα το έκανε.

Την ίδια στιγμή, σε δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΙ, στην ίδια ερώτηση το 64% των ερωτηθέντων απαντά σίγουρα ναι ή μάλλον ναι, ενώ ένα 30%, απαντά μάλλον όχι και σίγουρα όχι.

Οι ηλικίες των «αρνητών» του εμβολίου

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν και οι ηλικίες των «αρνητών» του εμβολίου.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, οι περισσότεροι που λένε «όχι», συγκεκριμένα το 57% είναι στην ηλικία 35-44 και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 17-34 με 52%, των 45-54 με 39%, 55-64 με 38% και 22% σε ηλικίες άνω των 65 ετών.

Παρόμοια είναι και τα στοιχεία για τις ηλικιακές ομάδες, στην έρευνα της Pulse. Σίγουρα ναι ή μάλλον ναι απαντούν σε ποσοστό 82% οι άνω των 60 ετών και σε ποσοστό 68% οι ερωτηθέντες από 45- 59 ετών.

Αντίθετα επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι νέοι από 17-29 ετών οι οποίοι σε ποσοστό 51% λένε ότι σίγουρα ή μάλλον όχι δεν θα το κάνουν, ενώ οι ερωτηθέντες από 30 έως 44 ετών εμφανίζονται αρνητικοί σε ποσοστό 36%.

Σημειώνεται, δε, ότι όσον αφορά στην ερώτηση «πότε θα κάνετε το εμβόλιο», το 55% απαντά τους πρώτους μήνες. Συγκεκριμένα, το 34% των ερωτηθέντων, απαντά άμεσα, το 21% μετά από 2-3 μήνες. Από την άλλη πλευρά το 21% απαντά αργότερα και ένα 16% απαντά ποτέ.

Το «προφίλ» όσων λένε όχι στο εμβόλιο

Τέλος, το 23% από τους ψηφοφόρους της ΝΔ δεν θα το έκανε το εμβόλιο, όπως και 41% του ΣΥΡΙΖΑ, το 20% του ΚΙΝΑΛ και 49% του ΚΚΕ.

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, 50% ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως «Αριστεροί» δεν θα κάνουν το εμβόλιο, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 31% στους «Κεντροαριστερούς».

Στο 36% των «Κεντρώων» λένε «όχι» με το ποσοστό να μειώνεται στο 25% στους «Κεντροδεξιούς», ενώ όσον αφορά τους «Δεξιούς» λένε όχι κατά 49%.

Πηγή in.gr

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →