Ελεύθεροι επαγγελματίες υπό διωγμόν

 

 

Η συντηρητική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε πάντα υπό διωγμόν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Με την πρόταση Κατρούγκαλου οι επιβαρύνσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα πολλαπλασιαστούν, ακόμη περισσότεροι αυτοπασχολούμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία και θα υπάρξει αύξηση της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής.

Για τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει 38,5% εισφορές επί του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος (20% εισφορά για κύρια σύνταξη, 7,5% εισφορά για επικουρική σύνταξη και 6,95% εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη, 4% για ΕΦΑΠΑΞ). Αν μετά την αφαίρεση των εισφορών προστεθεί το 26% φορολόγηση, τότε έχουμε ένα εξωπραγματικό 54,5% των εσόδων του αυτοαπασχολούμενου να πηγαίνει στο κράτος. Χωρίς μάλιστα να έχουμε υπολογίσει τις έκτακτες εισφορές, την προκαταβολή φόρου και το τέλος επιτηδεύματος!

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το κυβερνητικό συνονθύλευμα των οικονομημένων και άεργων κομματικών υπαλλήλων, που δεν έχουν ιδέα το τι Γολγοθά τραβάει καθημερινά ένας ελεύθερος επαγγελματίας για ναεπιβιώσει.

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *