Εκκένωση της Ειδομένης σε πρώτη φάση

 

 

Ολοκληρώθηκε για σήμερα η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι σήμερα αποχώρησαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό. Πιο συγκεκριμένα, 42 λεωφορεία μετέφεραν τους 2.024 πρόσφυγες και μετανάστες σε δομές φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Στην Ειδομένη παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς η επιχείρηση αποσυμφόρησης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Στόχος είναι να αδειάσει εντελώς ο καταυλισμός, όπου το τελευταίο διάστημα διέμεναν περίπου 9.000 άνθρωποι.

Η αποχώρηση των προσφύγων και μεταναστών από την περιοχή θα δώσει λύση και στο φλέγον ζήτημα του ανοίγματος της σιδηροδρομικής γραμμής, που έχει κοστίσει ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις ανά την χώρα καθώς παραμένει κλειστή εδώ και 66 ημέρες. Από την Δευτέρα, αστυνομικές πηγές διαμηνύουν ότι η εκκένωση της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ δεν είναι σε καμία περίπτωση «επιχείρηση σκούπα» αλλά πρόκειται για μια «ήπια αποσυμφόρηση».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *