ΕΥΣΗΜΑ ΚΕΡΙ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΑΙΣ! «Εκτιμώ τις προσπάθειες που κάνετε στον οικονομικό τομέα»

Μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν «για να δούμε την Ελλάδα να επανέρχεται στο δρόμο της ανάπτυξης, για να ανακτήσουμε την ελπίδα για τη χώρα» έστειλε ο Τζον Κέρι στον σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στα πρώτα λεπτά της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Εκτιμώ τις προσπάθειες που κάνετε στον οικoνομικό τομέα» πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κέρι αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό ευχαριστώντας τον Έλληνα πρωθυπουργός για τη συνεργασιά στα θέματα ασφαλείας. «Συνεργαζόμαστε πολύ στενά και ξέρω ότι αντιμετωπίζετε προκλήσεις στο μεταναστευτικό αλλά αυτό θα το συζητήσουμε αργότερα» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αφού καλοσώρισε τον κ. Κέρι και μετά από τις ερωτήσεις για το ταξίδι του, επισήμανε στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ότι ήρθε στην Ελλάδα «σε μια κρίσιμη περιοδο».

«Είμαστε κόμβος σταθερότητας στην περιοχή» διαβεβαίωσε τον Τζον Κέρι και πρόσθεσε ότι «βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής για να βρούμε λύσεις προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή».

Η ατζέντα του Κέρι

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισκέπτεται την Ελλάδα με «βαριά» ατζέντα αμέσως μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στην Κύπρος. Μετά την αναβληθείσα επίσκεψη προ σχεδόν ένα μήνα, λόγω εξελίξεων στην Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέπτεται την Αθήνα.

Επιγραμματικά τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τις συναντήσεις του κ. Κέρι με την ελληνική πολιτική ηγεσία είναι τα ακόλουθα:

– Οι διαπραγματεύσεις στο κυπριακό

– Η κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

– Οι εκκρεμότητες για το όνομα των Σκοπίων

– Η ασφάλεια

– Η κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού ΤΑΡ

– Η απομείωση του χρέους.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *