Δωρεάν 100 διαμερίσματα σε λαθρομετανάστες από ψυχοπονιάρηδες δημάρχους

 

Το πρόγραμμα “REACT” (Refugee, Assistance, Collaboration, Thessaloniki) -παροχής προσωρινής φιλοξενίας σε πρόσφυγες αιτούντες άσυλο και υποψήφιους για μετεγκατάσταση – ξεκίνησε το καλοκαίρι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους δήμους Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών και Καλαμαριάς, με διάρκεια ως το τέλος του χρόνου και δυνατότητα παράτασης για το 2017. Περιλαμβάνει τη μίσθωση 100 ακινήτων για 420 πρόσφυγες και την φιλοξενία άλλων 30 σε 10 οικογένειες της Θεσσαλονίκης.

Όπως διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, έχουν υπογραφεί 42 συμβόλαια ενοικίασης διαμερισμάτων και σε 10 απ’ αυτά, μένουν ήδη οικογένειες προσφύγων. “Προβλέπεται η ενοικίαση 70 διαμερισμάτων από τον δήμο Θεσσαλονίκης, 20 από τον δήμο Νεάπολης και 10 από τον δήμο Καλαμαριάς”, εξήγησε, αποδίδοντας την καθυστέρηση στο γεγονός, ότι το πρόγραμμα ανακοινώθηκε το καλοκαίρι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων απευθύνθηκαν πρώτα στους νεοεισαχθέντες στα πανεπιστήμια της πόλης, φοιτητές, προκειμένου να νοικιάσουν τα διαμερίσματά τους.
“Επιπλέον, ήταν διστακτικοί γιατί τα συμβόλαια υπογράφονταν μέχρι το τέλος του 2016 αλλά πλέον υπάρχει δυνατότητα επέκτασης και για το νέο έτος ενώ όλα τα διαμερίσματα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, όπως να έχουν ενεργειακό πιστοποιητικό, θέρμανση και ζεστό νερό” ανέφερε η κ.Γούλα.
“Πάντως, προς το παρόν, έχουν μαζευτεί και άλλα αιτήματα ενοικίασης τα οποία εξετάζουμε. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ήταν μεν στην αρχή λίγο αργές, μέχρι να “ρολάρει” λίγο το πρόγραμμα αλλά τώρα, τα περισσότερα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί και ‘τρέχει’ καλύτερα”, κατέληξε.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *