Δημιουργία υπουργείων για κολλητούς και φίλους

 

Μετά από μεγάλη προσπάθεια ο κ. Τσίπρας έκανε ανασχηματισμό ανακύκλωσης μιας φθαρμένης ανθελληνικής και  αποτυχημένης Κυβέρνησης.

Δημιούργησε και ορισμένα υπουργεία για κολλητούς φίλους του.

Όμως, για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμμία προοπτική από αυτήν την επικίνδυνη διακυβέρνηση.

Τίποτε πια δεν μπορεί να αλλάξει για μια κυβέρνηση που έχει χάσει την επαφή της με την κοινωνία.

Για μία Κυβέρνηση που παραπαίει.

 

Δύο βασικές παρατηρήσεις:

1. Η Κυβέρνηση απέκτησε τον Βαρουφάκη νούμερο 2. Το νέο υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου από το ευρώ ή εναλλακτικά υπέρ της κυκλοφορίας παράλληλου νομίσματος σε Ελλάδα και Κύπρο:

«Οι επιλογές τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα έχουν περιοριστεί τρομερά και οι μελλοντικές τους προοπτικές είναι φρικτές. Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Προσωπικά, βλέπω να έρχονται μεγάλες αναταραχές και ένα «σχέδιο Β’» θα πρέπει να αναπτυχθεί εκτάκτως, το οποίο θα περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος ή μια δραματική επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων λιτότητας. Είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσουν οι κοινωνίες είτε στην Ελλάδα είτε στη Κύπρο να αντέξουν σκληρότερες συνθήκες από αυτές στις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα ζητηθεί από την τρόικα. Θα πρέπει συνεπώς να ακολουθηθεί μια διαφορετική πορεία. Η εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο παρελθόν και θα πρέπει να είναι μέρος του «σχεδίου Β’» είχε δηλώσει.

Σε συνέντευξή του στην «Αυγή» είχε επίσης δηλώσει: «Η δική μου άποψη είναι ότι η εναλλακτική ενός καλοσχεδιασμένου προγράμματος παράλληλου νομίσματος, αν υιοθετηθεί με ριζικές προδιαγραφές, π.χ. την αξία του έναντι του ευρώ και τη διευθέτηση πληρωμής φόρων με αυτό, μπορεί να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας».
2. Αυτή δεν είναι Κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά Κυβέρνηση Καμμένου. Και αυτό γιατί οι 7 από τους 10 βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι πλέον στο κυβερνητικό σχήμα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *