Ανελκυστήρας πού θα ανεβάινει 20 χιλ ύψος στα όρια της στρατόσφαιρας

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδέα για τη δημιουργία ενός διαστημικού ασανσέρ πέφτει στο τραπέζι. Τόσο η NASA, όσο και η ιαπωνική Obayashi έχουν αποκαλύψει εδώ και καιρό τις προθέσεις τους για την κατασκευή ανελκυστήρα διαστήματος.

Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που καναδική εταιρεία ανακοινώνει ότι ξεκινάει τις διαδικασίες για την ανέγερση ενός ασανσέρ που μας στέλνει στο διάστημα!

Πρόκειται για την Thoth Technology, που κατοχύρωσε μια πατέντα για τη δημιουργία του ThothX Tower, ενός διαστημικό ασανσέρ που στόχο έχει να κάνει πιο εύκολα και πιο οικονομικά τα διαστημικά ταξίδια, εξοικονομώντας καύσιμα έως και 30%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, ο Thoth θα φτάσει μέχρι 20 χιλιόμετρα στο διάστημα και θα βρίσκεται στα όρια της στρατόσφαιρας, λειτουργώντας ως βάση εκτόξευσης για διαστημόπλοια.

Οι κάψουλες, που θα περιλαμβάνει θα μπορούν να μεταφέρουν βάρος έως και 10 τόνων μέχρι την κορυφή, όπου θα σταθμεύουν τα διαστημικά σκάφη που θα ταξιδεύουν από την στρατόσφαιρα έως τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όσον αφορά στην επιστροφή των αστροναυτών από το διάστημα στη Γη, αυτή θα γίνεται ως εξής: Τα διαστημικά σκάφη θα κατεβαίνουν στην κορυφή του ThothX Tower, οι αστροναύτες θα επιβιβάζονται σε αυτό και θα κατηφορίζουν στη Γη.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *