Αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη

 

 

Μικρός αστεροειδής αναμένεται να περάσει τόσο κοντά από τη Γη στις αρχές του επόμενου μήνα που θα είναι ορατό στον ουρανό, όπως ανακοίνωσε η NASΑ. Πρόκειται για τον αστεροειδή με την ονομασία 2013 TX68, ο οποίος έχει διάμετρο 30 μέτρων και θα περάσει σε απόσταση 18 χιλιάδων χιλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη. Ο αστεροειδής θα πλησιάσει όμως τη Γη ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που θα κάνει δύσκολη την παρακολούθηση και δεν θα μας δώσει μια ιδέα για το πόσο κοντά μας είναι αυτά τα 18 χιλ. χιλιόμετρα.

Το πέρασμα του από τον πλανήτη μας αναμένεται στις 5 Μαρτίου.

Ο Paul Chodas, διευθυντής της ΝΑΣΑ, στο Κέντρο Σπουδών για Αντικείμενα που περνούν κοντά από τη Γή, λέει ότι το αντικείμενο δεν θα χτυπήσει τη Γή αυτό το έτος αλλά το 2017 υπάρχει 1 στις 250 εκ. πιθανότητες να συντριβεί την επιφάνεια του πλανήτη μας.

Τι θα συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση; Η ΝΑΣΑ προβλέπει ότι θα παραχθεί δύο φορές η ενέργεια που εκλύθηκε στο ρωσικό Chelyabinsk το 2013, όταν απελευθερώθηκε ένα ωστικό κύμα που έσπασε παράθυρα και κατέστρεψε κτίρια τραυματίζοντας περίπου 1.500 ανθρώπους.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *