Δεν εξαιρούνται τελικά οι συντάξεις των βουλευτών από το Ασφαλιστικό

 

 

Αποφασισμένος να μην αποδεχτεί νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων πέραν από αυτές που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εμφανίστηκε ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, και στον απόηχο της εμπλοκής που παρουσιάστηκε εκ νέου νωρίς τα ξημερώματα με τους δανειστές. Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, εχθές υπήρξε συμφωνία εκτός από το θέμα των επικουρικών, όπου όπως είπε, εμείς προτείνουμε λελογισμένη αύξηση εισφορών στην οποία έχουν δεχτεί και οι εργοδοτικοί φορείς, και δεν θα δεχτούμε περαιτέρω μειώσεις στις επικουρικές, πέραν αυτών στο σχέδιο που έχει δοθεί και θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και το θόρυβο που προκλήθηκε για τις συντάξεις των βουλευτών, αποφασίστηκε να μην υπάρχει εξαίρεση των εκλεγμένων μέχρι το 2012 βουλευτών και θα παίρνουν και αυτοί, όπως και οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι, τις συντάξεις τους από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο κ. Κατρούγκαλος θεωρεί ότι ο θόρυβος για το θέμα ήταν παραπλανητικός. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, για να αποφευχθούν οι εντυπώσεις, ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *