Εκπαιδευτικοί κατά Φίλη για τα ολοήμερα

 

 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν πάνω από 300 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αλλά και Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κατά του υπουργού Παιδείας. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του υπουργού Παιδείας για το ωρολόγιο πρόγραμμα του ολοήμερου Δημοτικού σχολείου, ενώ οι 300 και πλέον εκπαιδευτικοί ζητούν να ακυρωθεί η ίδια υπουργική απόφαση κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει ότι η διδασκαλία του μαθήματος της αισθητικής αγωγής- μουσικής ανατίθεται σε δασκάλους.

Στην προσφυγή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι με το άρθρο 16 του Συντάγματος για την καθορισμό των ωρολογιων προγραμμάτων των σχολείων απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και όχι η έκδοση υπουργικής απόφασης όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία επισημαίνει ακόμα ότι εισάγονται εξαιρέσεις από την δυνατότητα εγγραφής μαθητών στα ολοήμερα Δημοτικά σχολεία, καθώς εγγράφονται κατά προτεραιότητα οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται ή είναι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών ή οι γονείς πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Οι  αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί  από τη σκοπιά τους υποστηρίζουν και αυτοί την αντισυνταγματικότητα και την μη νομιμότητα της επίμαχης απόφασης του κ. Φίλη.

Επιπρόσθετα, οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι οι δάσκαλοι δεν έχουν τη στοιχειώδη κατάρτιση και εξειδίκευση, όπως και πλήρη ακαδημαϊκή ανάλογη μόρφωση για να διδάξουν το μάθημα της μουσικής, όπως προβλέπει η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση. Επίσης, υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται οι αρχές της αξιοκρατίας, της καταλληλότητας και της ικανότητας, ενώ θίγεται το δημόσιο συμφέρον.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *