Από την Ουγγαρία ζητεί εξηγήσεις για τους λαθρομετανάστες η Ευρώπη

Εξηγήσεις από την Ουγγαρία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους μετανάστες, αναμένεται να ζητήσει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Θα γράψω στον πρωθυπουργό για να του ζητήσω το τελικό κείμενο των νόμων που εγκρίθηκαν για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν η νομοθεσία είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ.

Ο ίδιος δηλώνει παράλληλα, «ανήσυχος» από τις μεταρρυθμίσεις που επιτρέπουν στη Βουδαπέστη να κηρύττει τη χώρα σε «κατάσταση κρίσης» λόγω της μαζικής μετανάστευσης.

«Θα ζητήσω διαβεβαιώσεις ότι, αν κηρυχθεί κατάσταση κρίσης, η Ουγγαρία θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» προσθέτει.

Σημειώνεται ότι με βάση το άρθρο 15, μια χώρα μπορεί να παραβλέψει ορισμένα από τα δικαιώματα που διασφαλίζονται από τη Σύμβαση αλλά θα πρέπει να ενημερώσει για αυτό τον γενικό γραμματέα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *