Απεργιακός ξεσηκωμός κατά του ασφαλιστικού

 

 

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα τις επόμενες ημέρες, μιας και η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή το Σαββατοκύριακο, πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στα σωματεία των εργαζομένων. Σε γενική απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την τελευταία να κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης, με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα».

«Μπλακ-άουτ» στις συγκοινωνίες

Η Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο θα μείνει χωρίς μετρό και ηλεκτρικό και τραμ, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε 48ωρη απεργία. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Παράλληλα, 48ωρη απεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και λεωφορεία. Οι εργαζόμενοι στα παραπάνω μέσα μεταφοράς έχουν επίσης αποφασίσει στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Δεμένα τα πλοία μέχρι την Τρίτη

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκήρυξε τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από αύριο, Παρασκευή, στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου. Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».

48ωρη απεργία της ΠΟΕΣΥ

Απεργία 48 ωρών, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως την ίδια ώρα της Κυριακής ανακοίνωσε και η ΠΟΕΣΥ, με εξαίρεση την μετάδοση απεργιακών δελτίων από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30 και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει ακόμη και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ- ΟΤΑ.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *