Ανοίγουν αλβανικά σχολεία στην Ελλάδα ενώ κλείνουν ελληνικά στην Αλβανία

 

 

Η Αλβανική ε/φ Σέκουλι, με εκδότη το βουλευτή και φίλο του Π/Θ Ράμα, Κώτσο Κοκεδήμα, σε δημοσίευμα γραμμένο από τον  Dhimiter  Nica,  γράφει ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δύο σύλλογοι Αλβανών μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν ώστε τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, να μάθουν σωστά την αλβανική γλώσσα.

Για το σκοπό αυτό, σημειώνει η ε/φ, ο  ένας από τους συλλόγους, με πρόεδρο τον Θοδωρή  Μίχο (Thodhori Miho), ενδιαφέρθηκε ώστε από την περσινή χρονιά, να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη σχολείο στην αλβανική με δύο τάξεις, με 80 περίπου Αλβανούς μαθητές, ενώ φέτος προσπαθεί  ο αριθμός των μαθητών που μαθαίνουν την αλβανική γλώσσα, να αυξηθεί. Δάσκαλοι είναι οι Αλβανοί μετανάστες, Arjan Polisi και Eva Paloka

Στόχος του συλλόγου, που δραστηριοποιείται στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, είναι από φέτος ν΄ ανοίξει και τρίτη τάξη με μαθητές που θα διδάσκονται την αλβανική. Μεγάλη είναι η στήριξη στη λειτουργία του σχολείου, από το Αλβανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα της γραμματέας του, που προμηθεύτηκε βιβλία από την Καλαμπάκα και τα προσέφερε για τις ανάγκες των μαθητών. Ανάλογες προσπάθειες φαίνεται να ετοιμάζονται και από άλλους συλλόγους στην Αθήνα, την Κόρινθο,  τα Γιαννιτσά  και άλλες πόλεις της  Ελλάδας.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *