Αυτή την φορά είναι αλήθεια…Το νερό στον Αρη είναι γεγονός!

Η NASA προχώρησε σε μία ιστορική ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας για τον “Κόκκινο πλανήτη”.
Σύμφωνα με τους τους ερευνητές της NASA, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών εντοπίστηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα, που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού ύδατος.

H παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί τις καταιγιστικές αποκαλύψεις με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς τώρα αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρχει ζωή στον πλανήτη.
Τώρα εξηγείται και το μυστήριο, πίσω από τις αλλαγές στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη, καθώς τα σημάδια που παρατηρούσαν οι επιστήμονες είναι πιθανό να προέρχονται από το τρεχούμενο νερό.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα ίχνη αυτά είχαν παρατηρηθεί για πρώτη φορά το 2010, καθώς οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει πως στην επιφάνεια του πλανήτη έρεε αλμυρό νερό, το οποίο όταν η θερμοκρασία πέφτει, στεγνώνει και δημιουργεί «λωρίδες» μήκους μέχρι και 100 μέτρων.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Nasa, ερευνητής λέει: «Υπήρξε ζωή στον Άρη και μπορούμε να το ανακαλύψουμε; Μήπως ξεκίνησε η ζωή στον Άρη; Υπάρχει ακόμα ζωή στον Άρη; Μπορούμε να το διαπιστώσουμε είτε στέλνοντας μηχανήματα είτε ανθρώπους και θα είμαι πολύ χαρούμενος να φτάσει αυτή η ημέρα».

«Σημειώθηκε σφοδρή κλιματική αλλαγή και στέγνωσε από νερό. Υπάρχει μεγάλη υγρασία στον πλανήτη. Αυτές οι ανακαλύψεις είναι πολύ σημαντικές. Δεν είναι ο ξηρός πλανήτης που πιστεύαμε. Βρέθηκε τρεχούμενο νερό στον πλανήτη», προσθέτει δεύτερος ερευνητής.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *