Συγγνώμη από το Facebook μετά τις αγγελίες για όπλα και ναρκωτικά

 

 

To Facebook ζήτησε συγγνώμη λίγο αφότου, όπλα, ναρκωτικά και μωρά σκατζόχοιρων εμφανίστηκαν στη νέα πλατφόρμα αγοραπωλησιών του ιστότοπου, με την επωνυμία Marketplace. Η υπηρεσία Marketplace εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα στη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και σύμφωνα με το Facebook, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος, εμφανίστηκαν προϊόντα προς πώληση που παραβίαζαν την πολιτική του.

Εικόνες από παράνομα ναρκωτικά, όπλα, καθώς και φίδια και μωρά σκατζόχοιρων προς πώληση, αναρτήθηκαν σε άλλα κοινωνικά δίκτυα από τους πρώτους χρήστες της υπηρεσίας, ενώ εμφανίστηκαν και διαφημίσεις που προσέφεραν χρήματα για χειρωνακτική εργασία.

«Καθώς επεκτείναμε την πρόσβαση στο Marketplace, αντιμετωπίσαμε ένα τεχνικό πρόβλημα που απέτρεψε το σύστημα αξιολόγησής μας από το να αναγνωρίσει κάποιες αναρτήσεις που παραβίαζαν την εμπορική πολιτική μας και τους κανόνες λειτουργίας της κοινότητας. Κατά συνέπεια, ορισμένες αναρτήσεις που παραβίαζαν την πολιτική μας έγιναν ορατές σε ανθρώπους που επισκέφθηκαν το Marketplace», δήλωσε το Facebook σε ανακοίνωσή του.

«Εργαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος και θα παρακολουθούμε στενά τα συστήματά μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ταυτοποίηση και απομάκρυνση των παραβάσεων πριν να επιτρέψουμε την πρόσβαση στο Marketplace σε περισσότερους ανθρώπους. Ζητούμε συγγνώμη γι’αυτό το πρόβλημα».

Το Marketplace στοχεύει να ανταγωνιστεί άλλες υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το eBay και το Amazon. Στοχεύει επίσης στο να διευκολύνει την αγορά και πώληση αντικειμένων στο Facebook, μια διαδικασία στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 450 εκατ. άνθρωποι το μήνα, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *