100.000 ευρώ αναδρομικά δίνει ο Τσίπρας στους συνταξιούχους βουλευτές

 

 

Σε μια περίοδο κατά την οποία ετοιμάζεται μια ακόμη μείωση στις ήδη πενιχρές συντάξεις, η κυβέρνηση έρχεται με ένα νομοσχέδιο και μια σχετική διάταξη να αποφανθεί ότι το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τις οποίες δίνονται αναδρομικές αυξήσεις έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση σε συνταξιούχους βουλευτές!

Με την συγκεκριμένη διάταξη, οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.

Το ποσό το οποίο θα υποχρεωθεί να καταβάλλει ο Κρατικός Προϋπολογισμός δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Μπορεί η καταβολή των αναδρομικών να αφορά σε μικρό αριθμό συνταξιοδοτηθέντων βουλευτών, πλην όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το 2008 και μετά.

Ακόμη κι αν υπολογιστούν οι αφαιρέσεις από τις μειώσεις που έγιναν από το 2010 λόγω των διαδοχικών Μνημονίων, η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 έως 60.000 ευρώ. Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου οι μισθοί είναι πετσοκομμένοι, οι συντάξεις μειώνονται και πάλι, η ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και χιλιάδες Έλληνες κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα γνωστά «αρπακτικά».

Το αναδρομικό αυτό «δώρο» στους συνταξιούχους βουλευτές αποτελεί μια βαθύτατη κοινωνική πρόκληση και πρέπει άμεσα να ανακληθεί. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχύσει η γνωστή ρήση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Με απολύτως «νόμιμους» τρόπους έχουν επέλθει τα Μνημόνια, με την πολιτική και οικονομική κατοχή της Χώρας και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού.

Η απόφαση για τα αναδρομικά των βουλευτών αποτελεί ένα ακόμη ηθικό και κοινωνικό ατόπημα, οποιαδήποτε νομική κάλυψη κι αν έχει.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *